Антрекот по-бретонськи
Інгредієнти:
Приготування:
1. М'ясо промити і нарізати пластинами середньої товщини, близько 2,5 сантиметрів.
2. Відбити через кухонну поліетиленову плівку.
3. Кожен підготовлений напівфабрикат антрекота обтерти сіллю, перцем і оливковою олією. Залишити "відпочити" на 30 хвилин.
4. На гарячу пательню викласти відбиті шматки м'яса і просмажити з кожного боку. Обов'язково повинна утворитися рум'яна скоринка, на кожному шматку яловичини. Не пересмажувати, м'ясо має бути всередині сирим. Оскільки його ще чекає термообробка на водяній бані.
5. Вершкове масло нарізати кубиками, вмішати в нього зелень (лук і петрушку) і додати щіпку перцю. Повинна вийти вершкова маса зеленого кольору.
6. На дні керамічного посуду (посуд має бути відповідний для водяної бані) розтерти вершкове масло із зеленню. На нього викласти антрекот. Накрити тарілкою або кришкою. Поставити на водяну баню на 7 хвилин.
Подача антрекота по-бретонски здійснюється з картоплею пюре. Суто англійську страву можна приготувати на нашій кухні, із наших продуктів. Головне із гарним настроєм. Смачного!
Антрекот відмінно поєднується з томатними соусами:
Соус Гострий томат ТМ Вогняр