Антрекот по-бретонськи
Поділитися:

Антрекот по-бретонськи

Антрекот по-бретонски.jpg

Інгредієнти:

  • Яловичина – 600 гр
  • Вершкове масло – 60 гр
  • Оливкова олія – 1 ст. ложка
  • Зелень – за смаком
  • Сіль і перець – за смаком

Приготування: 

1. М'ясо промити і нарізати пластинами середньої товщини, близько 2,5 сантиметрів. 

2. Відбити через кухонну поліетиленову плівку. 

3. Кожен підготовлений напівфабрикат антрекота обтерти сіллю, перцем і оливковою олією. Залишити "відпочити" на 30 хвилин. 

4. На гарячу пательню викласти відбиті шматки м'яса і просмажити з кожного боку. Обов'язково повинна утворитися рум'яна скоринка, на кожному шматку яловичини. Не пересмажувати, м'ясо має бути всередині сирим. Оскільки його ще чекає термообробка на водяній бані. 

5. Вершкове масло нарізати кубиками, вмішати в нього зелень (лук і петрушку) і додати щіпку перцю. Повинна вийти вершкова маса зеленого кольору. 

6. На дні керамічного посуду (посуд має бути відповідний для водяної бані) розтерти вершкове масло із зеленню. На нього викласти антрекот. Накрити тарілкою або кришкою. Поставити на водяну баню на 7 хвилин. 


Подача антрекота по-бретонски здійснюється з картоплею пюре. Суто англійську страву можна приготувати на нашій кухні, із наших продуктів. Головне із гарним настроєм. Смачного!

Антрекот відмінно поєднується з томатними соусами:

Соус Гострий томат ТМ Вогняр

Соус Український Кетча ТМ Руна

Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.