Антрекот класичний
Поділитися:

Антрекот класичний

Антрекот классический.jpg

Інгредієнти:

  • Яловичина – 700 гр
  • Цибуля – 2 шт
  • Рослинна олія – 3 ст. ложки
  • Борошно – 2 ст. ложки
  • Сіль та перець – за смаком
  • Вино (десертне) – 150 гр
Приготування: 

1. Сире м'ясо антрекот ретельно промити. Нарізувати рівними пластинами, товщина кожної до 2 сантиметрів. Добре відбити кожен шматок. 

2. Викласти м'ясо на добре розігріту до максимальної температури пательню. Смаження м'яса необхідно робити на рослинній олії. Коли антрекот на одному боці готовий, перевернути на інший. На цьому етапі м'ясо обов'язково посолити і поперчити. До сирого м'яса антрекот сіль і перець додавати не можна, щоб не вийшов м'ясний сік. 

3. Коли другий бік так само покрилася золотистою скоринкою, додати вино. Щільно закрити жаровню або пательню кришкою і смажити на мінімумі 15 хвилин. Вино бажано брати виду Мадера або Херес. 

4. Цибулю нарізати тонкими півкільцями або кільцями. Добре занурити у борошно, обваляти з усіх боків. Смажити, зрідка помішуючи. Цибуля приготується, коли вбере яскраву золотисту "шубку" і стане хрумкою.

Викласти антрекот на окрему тарілку, прикрасити золотою цибулею і полити винним соусом із пательні. Антрекот подається як окрема, виключно самостійна страва. Максимальний гарнір - хліб. Найважливіше в правильному класичному антрекоті - правильно обрати м'ясо. М'ясо має бути зрізане з міжреберної відстані, між ребрами і хребтом. 

Смачного! 


Класичний антрекот чудово поєднується з томатними соусами: 

Соус Гострий томат ТМ Вогняр

Соус Український Кетча ТМ Руна

 

А також з різними соусами для барбекю: 

Соус Барбекю оригінальний SANTA MARIA

Соус Барбекю копчений SANTA MARIA

Соус Барбекю Часниковий SANTA MARIA

Соус Барбекю Чіпотле SANTA MARIA

Соус Барбекю віскі Кентукі SANTA MARIA

Соус Ориджинал BBQ ТМ Руна

Соус Смоки BBQ ТМ Руна



Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!