9 рецептів солодких соусів до м'яса

Кулінарні експериментатори, сьогодні ваш день! Якщо ви вирішили приготувати на вечерю мармурову яловичину або курку, зверніть увагу на креативні, але прості рецепти солодких соусів до м'яса. Спробуєте повторити вдома?

Журавлиново-апельсиновий соус

Можна подавати до м'яса, дичини, птиці. Цінним журавлину робить в основному вітамін С: в 100 г ягід його 13,3 мг, що становить 22% від денної норми людини. Крім того, в журавлині міститься невелика кількість вітамінів K, E і B6 і досить багато марганцю, необхідного нам для нормального обміну речовин.

Інгредієнти:

  • апельсин - 2 шт.
  • цукор - 100 г
  • лимонний сік - 2 ст. л.
  • свіжа журавлина - 200 г

Приготування:

  1. Зняти за допомогою дрібної тертки цедру з одного апельсина. Вичавити сік з обох апельсинів, змішати його в невеликій каструлі з лимонним соком і цукром і довести до кипіння на слабкому вогні. Цукор повинен повністю розчинитися.

  2. Додати журавлину і продовжувати варити на повільному вогні, помішуючи, 5-6 хвилин, поки журавлина не почне лопатися.

  3. Остудити, подавати холодним до м'яса або птиці.

Рецепты сладких соусов к мясу | Мястория

Брусничний соус

Яловичина, телятина, свинина, індичка, курка, качка, м'ясо страуса завжди будуть вишуканими і пікантними, якщо додати до них брусничний соус.

Інгредієнти:
  • брусниця - 200 г
  • цукор - 50 г
  • вода - 30 мл
Покласти ягоди і цукор в сотейник. Додати воду і варити 5-7 хвилин на середньому вогні. Потім протерти масу через сито і повернути назад в сотейник. Готувати, постійно помішуючи, ще 5 хвилин на середньому вогні до загусання.

Солодкий малиновий соус до м'яса

Вигідно підкреслить насичений смак страв з яловичини, телятини, дичини, птиці.

Інгредієнти:
  • малина - 250 г
  • цукор - 100 г
  • червоне вино - 100 мл
  • чорний перець за смаком
Малину, цукор і червоне вино з'єднати в каструлі, довести до кипіння і варити впродовж 15 хвилин на повільному вогні. Одержаний соус процідити через сито, щоб видалити зернятка.

Вишневий соус

Шанувальникам французької кухні присвячується. Кисло-солодкий вишневий соус гармонійно доповнює смак качки.

Інгредієнти:
  • вишня - 1 кг
  • цукор - 7 ст. л.
  • сіль - 1 ст. л.
  • часник - 6 зубчиків
  • чорний мелений перець - ½ ч. л.
  • червоний мелений перець ½ ч. л.
  • карі - 10 г
  • коріандр - 10 г
Вишню промити і обсушити. Всі інгредієнти помістити в каструлю і варити на повільному вогні впродовж 40 хвилин. Вимкнути і остудити.

Сладкие соусы к мясу | Мястория

Гранатовий соус, або наршараб

Поєднується зі стейками з мармурової яловичини, такими як Рібай, Шатобріан, Філе-міньйон, Ті-Боун та ін., а також свининою, телятиною, куркою, індичкою, качкою та м'ясом страуса.

Інгредієнти:
  • гранати - 1 кг
  • сіль - 1/3 ч. л.
  • цукор - 0,5 ч. л.
  • сік лимона - 0,5 ч. л.
  • прянощі (коріандр, червоний і чорний перець, кориця, базилік) за смаком
Гранати ретельно промити і просушити паперовим рушником. Зерна дістати і подрібнити у блендері, процідити через сито. Одержаний сік варити на повільному вогні впродовж 30-40 хвилин до консистенції густої сметани. Додати прянощі, цукор і сіль і готувати ще близько 3-5 хвилин. Останній штрих - сік лимона. Залишається тільки почекати, коли соус закипить, вимкнути і остудити.

Яблучно-грушевий чатні

Ідеальний варіант до запеченої новорічної качки чи різдвяного гусака.

Інгредієнти:
  • ріпчаста цибуля - 3 шт.
  • груша - 2 шт.
  • яблуко - 4 шт.
  • цукор - 150 г
  • винний соус - 300 мл
  • кориця - 1 ч. л.
  • перець - 1 ч. л.
  • сіль - 1 ч. л.
  • вода - 5 ст. л.
Фрукти очистити від шкірки, видалити серцевини, нарізати кубиками. Цибулю дрібно нашаткувати. Воду вилити в каструлю з товстим дном, покласти в неї цибулю, фрукти і варити на повільному вогні 15 хвилин. Додати сіль, спеції і половину оцту. Помішувати, поки суміш не загусне. Додати цукор і залишки оцту. Помішувати, поки цукор не розчиниться. Продовжувати варити, поки об'єм чатні не зменшиться в 1,5 рази.

Чатні з манго і сливи

Солодкий соус для м'яса, який вражає багатством смакових відтінків.

Інгредієнти:
  • оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • манго - 1 шт.
  • кислі сливи - 300 г
  • перець - ½ ч. л.
  • тертий імбир - 1 ст. л.
  • насіння фенхелю - 1 ст. л.
  • гірчиця - 1 ч. л.
  • коричневий цукор - 6 ст. л.
Сливи очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити кісточки. Манго нашаткувати смужками. У сотейнику розігріти олію, обсмажити в ній насіння фенхелю, імбир. Додати гірчицю і смажити впродовж 1 хвилини. Залити склянкою води, довести до кипіння. Всипати цукор і перець і варити на середньому вогні до розчинення цукру, постійно помішуючи. У сироп викласти фрукти і варити на слабкому вогні 20 хвилин.

Журавлиний чатні

Шалено смачний солодкий соус до качки, свинини, індички і курки.

Інгредієнти:
  • журавлина - 200 г
  • цибуля - 3 шт
  • томати - 2 шт.
  • часник - 3 зубчики
  • яблучний оцет - 200 мл
  • мелений імбир - ½ ч. л.
  • цукор - 200 г
  • сіль - 1 ч. л.
Дрібно нарізані цибулю і томати помістити в каструлю разом з журавлиною, розтертим часником і оцтом. Довести до кипіння і варити на повільному вогні не більше 20 хвилин, поки ягоди і овочі не розм’якнуть. Додати імбир, сіль і цукор. Перемішувати до повного розчинення останнього. Варити на повільному вогні годину, помішуючи.

Страва, здатна довести до смакового божевілля

Ми подбали про те, щоб ви не доводили до неврозу ноутбук, шукаючи рецепт кращої м'ясної страви для вечері. Насолоджуйтесь неспішним приготуванням!

Качине філе зі смородиновим сорбетом

Інгредієнти:
  • філе качки з шкірою - 260 г
  • мед - 10 г
  • соєвий соус - 15 г
  • свіжий розмарин - 2 гілочки
  • часник - 2 зубчики
  • сіль, перець - за смаком
  • редис, проростки насіння, горіхи, мереживні чіпси (для подачі)
  • асорті соусів (для подачі)
Для сорбета:
  • чорна смородина (свіжа або заморожена) - 250 г
  • лимонний сік - 30 г
  • червоне сухе вино - 120 г
  • вода - 70 г
  • цукор - 30 г
  • сироп глюкози - 30 г
  • листовий желатин - 5 г.
Приготування:
  1. Приготувати сорбет. Листовий желатин залити холодною водою на 10 хвилин, потім відкинути на сито. Смородину довести до стану пюре блендером, протерти через сито.
  2. У сотейнику з'єднати червоне вино, воду, сік лимона, цукор і сироп глюкози. Довести до кипіння, зняти з вогню.
  3. Процідити вино через сито, трохи остудити, додати набряклий желатин. Остудити до кімнатної температури, додати пюре зі смородини. Перелити масу в глибоку ємність і прибрати в морозильну камеру на 2 години (за час замерзання сорбет потрібно 2 рази перемішати).
  4. На шкірі качиного філе зробити надрізи у вигляді решітки. Замаринувати філе в суміші соєвого соусу і меду впродовж 15 хвилин. Посолити і поперчити. Обсмажити філе на сухій добре розігрітій сковороді з двох сторін до золотистого відтінку (близько 3 хвилин), додавши розмарин і роздавлений часник. Перекласти у жаростійку форму, накрити фольгою і поставити в розігріту до 180 ° C духовку на 15 хвилин.
  5. На плоску тарілку викласти нарізане качине філе. Акуратно насипати на край рубані горіхи, зверху викласти порцію сорбета. Різнокольоровими соусами за допомогою кондитерського шприца і мішка з насадкою намалювати на тарілці візерунок. Декорувати блюдо слайсами редису, проростками та мереживними чіпсами.
Смачного!

Також рекомендуємо: