Відбивні: найсмачніші рецепти на щодень
Поділитися:

Відбивні: найсмачніші рецепти на щодень

Страва, яку без винятку полюбляє кожен: відбивні завоювали особливе місце на українському столі. Цьому сприяла легкість приготування, поживність і широка різноманітність рецептів. Хочете дізнатися секрети приготування найсмачніших відбивних або бажаєте урізноманітнити звичну страву? У цій статті ми поділимося порадами і лайфхаками від нашого шефа.

Етап підготовки: що потрібно пам`ятати

стаття_відбивні-2.jpg

В основі будь-яких відбивних — м`ясо. Тому до його  вибору та підготовки потрібно поставитися якомога відповідальніше. Ми радимо обирати м`ясо, яке не було попередньо замороженим, зберегло свій смак та корисні властивості.

Для приготування страви підійде яловичий або свинячий биток. Правильно підібраний шматок не лише дозволить заощадити час на підготовці (він не має кісток та жиру), а й має правильну будову волокон, що збереже сік всередині. Для приготування відбивних з курки чи індички можете обрати філе. В цьому разі страва вийде такою ж смачною, але менш калорійною. 

Перед приготуванням залиште м`ясо нагрітися до кімнатної температури, щоб під час приготування температура рівномірно розподілилася шматочками. Після цього ретельно промийте м`ясо, витріть паперовими рушниками та поріжте на однакові шматочки товщиною 1-1,5 см. 

Останній етап підготовки подарував відбивним їхню назву. Щоб страва вийшла ніжною, м`ясо необхідно відбити. Для цього радимо обгорнути його харчовою плівкою або покласти в поліетиленовий пакет. Слідкуйте за тим, щоб шматочки не стали занадто тонкими, адже в такому випадку битки вийдуть сухими.

Маринад для відбивних: за та проти

У класичному варіанті м`ясо приправляють лише мінімальним набором спецій (сіль, перець, паприка та інші). Відбірне м`ясо має власний насичений і багатий смак, що не потребує додаткових інгредієнтів. Свіжа й добре відбита частина свинини чи яловичини залишиться ніжною та ароматною.

Маринади дозволяють додати страві унікальних смакових відтінків. Особливо це важливо при приготуванні птиці. 

Ми зібрали для вас кілька простих і універсальних варіантів маринадів для відбивних:

  • суміш спецій та сіль;
  • мед та гірчиця;
  • соєвий соус та оливкова олія;
  • томатна паста та часник;
  • кефір та цибуля;
  • вершки та італійські трави;
  • лимон, майонез та спеції.

Змастіть кожен шматочок маринадом та залиште на 15-30 хвилин. Цього буде достатньо, щоб м`ясо увібрало смаки маринаду й було готовим до приготування.

Рецепти відбивних від «М`ясторії» 

стаття_відбивні-3.jpg

Класичні відбивні зі свинини 

Інгредієнти:

Щоб приготувати свинячі відбивні спочатку підготуйте м`ясо: биток помийте, висушіть та поріжте на порційні шматочки, після цього відбийте. Кожен шматок приправте спеціями з обох боків та залиште на 15 хвилин. Паралельно у глибокій мисці поєднайте 3 яйця, 1 ст. л води та трохи солі з перцем, перемішайте. На пласку тарілку насипте необхідну кількість борошна. Кожну відбивну спочатку обгорніть борошном, а потім занурте у яйця. Відразу викладайте на добре розігріту пательню з рослинною олією й готуйте без кришки до рум`яної скоринки.

Відбивні в клярі

Інгредієнти:

М`ясо потрібно підготувати та відбити за інструкцією вище. Після цього ви можете обрати один із запропонованих маринадів на власний смак та залишити маринуватися протягом пів години. Тепер готуємо кляр для відбивних: поєднуємо збиті яйця, молоко й поступово насипаємо борошно, приправляємо до смаку. Кожен шматочок занурюємо в кляр так, щоб він повністю покрив м`ясо. Далі викладаємо биточки на розігріту пательню, попередньо змащену рослинною олією та смажимо до готовності. Густий кляр збереже м`ясо соковитим та зробить ще ніжнішим.

Курячі відбивні в паніруванні

Інгредієнти:

Курячі філе помити, ретельно висушити та нарізати порційними шматочками-битками. Викласти шматочки філе на дошку або робочу поверхню, накрити харчовою плівкою та відбити. Після цього перекладіть курятину в глибоку миску, додайте соєвий соус, гірчицю та спеції, масажними рухами рівномірно розподіліть маринад та залиште в холодильнику на 1-2 години. В окремих ємностях збийте курячі яйця з дрібкою солі та перцю й насипте панірування. Кожну відбивну занурте спочатку в яйце, а потім обгорніть паніруванням з кожного боку. Смажте на розігрітій пательні з рослинною олією до готовності. 

Соковиті відбивні зі свинини в духовці

Інгредієнти:

Свинину підготувати, порізати шматочками товщиною 1,5 см та відбити, приправити сіллю та перцем. Кожен шматочок з обох боків обваляти в борошні та занурити в збите яйце. Викласти на розігріту пательню та смажити на рослинній олії до легкої золотистої скоринки. Коли всі відбивні обсмажаться, перекладаємо їх на форму для запікання, змащену рослинною олією. Поєднуємо майонез або сметану з подрібненим часником та спеціями, змащуємо кожен биточок. Зверху викладаємо цибулю кільцями, слайси томатів і натертий сир. Запікаємо за температури 200 градусів протягом 10-15 хвилин.

Придбати м`ясо для відбивних

биток яловичий.jpg

У «М`ясторії» ви знайдете відбірний биток зі свинини та мармурової яловичини, з якими приготування відбивних стане суцільним задоволенням. Свіже та якісне м`ясо порадує вас та сім`ю смаком, соковитістю та ніжністю. 

Також у нашому асортименті є філе курятини та індички для альтернативних рецептів битків. Дієтична і низькокалорійна птиця стане чудовим джерелом білку та ідеальним варіантом для дитячого харчування.

Замовляйте охолоджену продукцію на нашому сайті, щоб отримати доставки Києвом або всією Україною. Також запрошуємо до фірмових магазинів-ресторанів у Києві, де наші спеціалісти не лише допоможуть обрати інгредієнти для страв, але й підкажуть найсмачніші рецепти.

Товари

Статті та рецепти

  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.
  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!