Тушковане м`ясо: створюємо кулінарний запас
Поділитися:

Тушковане м`ясо: створюємо кулінарний запас

Одного дня 1804 року французький кондитер вирішив, що солодощі його більше не цікавлять. От м`ясо — це інша справа. Він поставив собі мету приготувати його так, щоб страва довго зберігалася та не вимагала особливих умов. Так народилася перша тушкованка, а за свій винахід кондитер отримав нагороду з рук Наполеона.

Сьогодні тушковане м`ясо — це швидка та практична страва, яка може виручити в потрібний момент. Воно поєднується з будь-яким гарніром, має тривалий термін зберігання та не потребує багато часу для приготування. Тому стане чудовим варіантом для швидкого перекусу, пікніка або вечері без світла.

Готову страву можна зберігати в прохолодному місці, споживати холодною та підігрітою, брати з собою та приготувати без особливих зусиль. Тому не варто витрачати час, час дізнатися, як приготувати тушкованку!

Яке м`ясо обрати для тушкованки?

статя_тушківки-02.jpg

Тушкованку готують з усіх видів м`яса, але в будь-якому разі варто пам`ятати основне правило: завжди надавайте перевагу більш жирним частинам. Якщо ви плануєте приготувати яловичу тушкованку, чудово підійде рулька чи грудинка. Для тушкуваної свинини можна використати окіст або лопатку. 

Під час приготування жир розтане, зробивши м`ясо ніжним та соковитим. Після цього він застигне на поверхні банки та зберігатиме продукцію свіжою довгий час. Нежирне м`ясо можна додатково доповнити салом.

Час приготування страви буде залежати від типу м`яса. Молоде та ніжне буде готуватися на годину-півтори швидше. Надавайте перевагу свіжій та якісній продукції, щоб законсервувати максимальну користь та смак.

Рецепти тушкованого м`яса

Тушкованка з курятини в духовці

статя_тушківка_птиця.jpg

Інгредієнти:

Курятину (бажано обрати бедра) помити та порізати на невеликі частини, додати спеції й перемішати. Цибулю почистити та порізати кільцями. Банки простерилізувати, покласти в них перець горошком, лавровий лист та трохи цибулі. Додати курятину, щільно утрамбувати, залишивши кілька вільних сантиметрів до верхнього краю банки.

Закрити банки фольгою, пробивши кілька дірок зубочисткою. Банки поставити в холодну духову шафу, виставити температуру 250 градусів, після закипання зменшити до 150 градусів. Готувати 3 години. Після цього залишити банки в духовці ще на 30 хвилин, щоб вони поступово охололи. Готову тушкованку закатати кришками.

Тушкована свинина в мультиварці

статя_тушківка_свинина.jpg

Інгредієнти:

  • свинина — 4 кг;

  • лавровий лист — 3 шт.;

  • сіль, перець — до смаку;

  • перець горошком — до смаку.

Свинину помийте, поріжте на невеликі шматки та покладіть їх у мультиварку. Додайте сіль, перець та спеції. Увімкніть режим «тушкування» на 6 годин. Якщо поставити страву готуватися наніч, зранку потрібно буде ще раз довести її до кипіння. 

Банки та кришки до них простерилізуйте зручним способом. Розкладіть у банки м`ясо та залийте його отриманим бульйоном. Закрийте кришками та залиште охолонути. 

Тушкована індичка за традиційним рецептом

статя_тушківка_індичка.jpg

Інгредієнти:

  • індичка (бедра та грудинка) — 1,5 кг;

  • сало — 100 г;

  • сіль, перець — до смаку;

  • перець горошком — до смаку;

  • лавровий лист — 4 шт.

Індичку відділити від кісток, очистити від шкірки та порізати на однакові за розміром частини. Сало подрібніть або пропустіть через м`ясорубку, воно знадобиться, щоб зробити страву більш соковитою. До птиці додайте сало та спеції, перемішайте.

Підготуйте простерилізовані банки, на дно покладіть перець горошком та лавровий лист, зверху викладіть індичку, залишивши 2-3 см до горла вільними, трохи утрамбуйте. Накрийте банки кришками. Візьміть велику каструлю, на дно застеліть марлю або рушник. Поставте банки та налийте холодної води до рівня «плечей» банок. Готуйте на невеликому вогні 5-6 годин. Закатайте банки та залиште охолонути в теплому місці.

Тушковане м`ясо від «М`ясторії» 

Яловичина_абердин_з_алівцевими_ягодами_і_кардамоном.jpg

На відміну від домашніх рецептів, на кухнях «М`ясторії» тушкованку готують в автоклавах. Така технологія дозволяє досягнути ідеальної консистенції, смаку та соковитості. Для її приготування ми використовуємо лише м`ясо та дрібку спецій — нічого зайвого.

Для вас ми підготувати 4 найпопулярніші смаки:

Такі страви можуть зберігатися до 6 місяців у прохолодному місяці, що дозволяє створити кулінарний запас та завжди мати під рукою готову м`ясну страву. Замовляйте корисні та смачні тушкованки на сайті, в мобільному застосунку та чат-боті. Також фірмову продукцію можна придбати в кожному магазині-ресторані «М`ясторія». 

Товари

Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
    Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.