ТОП-7 найкращих рецептів приготування яловичини
Поділитися:

ТОП-7 найкращих рецептів приготування яловичини

Що може бути смачніше, ніж страва з яловичини, соковита, ніжна, з неповторним ароматом? Ось і нам не вдалося знайти відповідь на це питання. Тому акцентуємо увагу на найпопулярніших рецептах з м'яса яловичини.

Рецепти з яловичиною, які неможливо обійти увагою

  • Стейки. Найпопулярніші - Рібай, Філе-Міньйон, Ті-Боун, Нью-Йорк, Портерхаус, Стріплойн, Оссобуко та ін. Напрочуд прості рецепти, якщо знати, як маринувати яловичину і визначати ступінь її просмажування. М'ясо для справжніх стейків має бути вироблене під повним контролем. Тварини повинні рости на вільному випасі, а не бути замкненими в тісні загони. Харчуватися тільки натуральними травою і зерном, а не генно-модифікованими кормами. Набирати вагу природним шляхом, без використання стимуляторів і гормонів росту. Правильно вирощені бички мають ніжне м'ясо - так зване «мармурове» - з дуже насиченим смаком. Мармуровому м'ясу високої якості притаманний рисунок, дуже схожий на рисунок мармурового каменю. Жирові прошарки в ньому дрібні і розподілені рівномірно - за рахунок цього під час приготування жир, поступово плавлячись, робить м'ясо соковитим і ароматним. Для приготування преміальних стейків використовується спинно-поперекова частина туші бичка, яка практично не задіяна в рухових процесах тварини.
  • Біфштекс (від англ. Beef - «яловичина» і steaks - «стейки») - порційний шматок просмаженого філе яловичини. Традиційно поєднується з топінгом у вигляді яйця пашот. Головний інгредієнт класичних бургерів.
  • М’ясо по-французьки під соусом бешамель. Святкова страва з яловичини. Відноситься до гратенів - запіканок з скоринкою. Згідно з класичним рецептом, готується виключно з телятини, а також картоплі, цибулі та грибів під соусом бешамель.
  • Чанахі - м'ясо, томлене з овочами в глиняному горщику. Традиційно готується з молодої баранини  (зазвичай з ребер), але допускається варіант з яловичини.
  • Рагу по-вестфальськи з яловичиною та квасолею. Рагу - блюдо з шматочків обсмаженого, а потім тушкованого м'яса. Вживати в їжу краще наступного дня. Російський бефстроганов, німецький айнтопф, британський стью і угорський гуляш можна сміливо відносити до різновидів рагу.
  • Шніцель. Тонка скибочка смаженого м'яса. Це страва німецької та австрійської кухні.
  • Рулет з яловичини зі шпинатом і сухофруктами. Дієтична страва з яловичини, рецепт якого напрочуд простий. На просочене спеціями м'ясо потрібно викласти суміш зі шпинату, чорносливу, кураги і волоських горіхів і запікати в рукаві впродовж години.
Більш того, яловичина - невід'ємний елемент корисних салатів.

Рецепты из говядины2.png

Слідкуйте за нашими новинами, щоб не пропускати детальні рецепти з фото, що дозволяють приготувати смачні страви з яловичини.

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!