
ТОП-7 найкращих рецептів приготування яловичини
Що може бути смачніше, ніж страва з яловичини? Соковита, ніжна, з неповторним ароматом… Ось і нам не вдалося знайти відповідь на це питання. Тому наголошуємо на найпопулярніших страв з м`яса яловичини.
Страви з яловичиною, які неможливо обійти увагою

Стейки
Звичайно, найпопулярніші серед стейків – це всім відомі Рібай, Філе Міньйон, Тібоун, Нью-Йорк, Портерхаус, Стріплойн, Особуко та інше. Вони відрізняються тим, з якої частини отримані, рівнем мармуровості та формою. Деякі виготовляється на кістці, інші без неї. Проте є одна річ, яка їх всі об`єднує. Стейки напрочуд легко приготувати, адже для цього потрібні тільки сіль, перець і олія.
М`ясо для справжніх стейків має бути вироблене під повним контролем. Тварини повинні рости на вільному випасі, а не бути замкненими в тісні загони. Харчуватися тільки натуральними травою і зерном, а не генномодифікованими кормами. Набирати вагу природним шляхом, без використання стимуляторів і гормонів росту. Правильно вирощені бички мають ніжне м`ясо – так зване «мармурове», з дуже насиченим смаком.
Якісному мармуровому м`ясу притаманний малюнок, дуже схожий на рисунок мармурового каменю. Жирові прошарки в ньому дрібні та розподілені рівномірно – внаслідок цього під час приготування жир, поступово плавлячись, робить м`ясо соковитим і ароматним. Для приготування преміальних стейків використовується спинно-поперекова частина туші бичка, яка практично не залучена в рухових процесах тварини.
Біфштекси
Якщо перекладати назву цієї страви з англійської дослівно, то вона означатиме Beef – «яловичина» та Steaks – «стейки». На ділі ж це порційний шматок просмаженого філе яловичини. Традиційно поєднується з топінгом у вигляді яйця пашот. А також це головний інгредієнт будь-якого класичного бургера.
Біфштекс часто приправляють сіллю, перцем та іншими спеціями, а для соковитості можуть додавати вершкове масло або соуси. В деяких кухнях біфштекс подають із карамелізованою цибулею, грибами або навіть запікають під сирною скоринкою, що додає страві ще більше насиченого смаку.
М`ясо по-французьки під соусом бешамель
Традиційна для багатьох родин святкова страва з яловичини. Належить до категорії гратенів – запіканок зі скоринкою. Згідно з класичним рецептом, готується виключно з телятини, а також картоплі, цибулі та грибів під соусом бешамель.
Соус бешамель – це класичний французький білий соус на основі молока. Готується шляхом заварювання молока на основі суміші вершкового масла та борошна, яку обсмажують до золотистого кольору. Далі повільно додають молоко і постійно помішують, щоб отримати ніжну та однорідну консистенцію. Для аромату в соус часто додають мускатний горіх, сіль і білий перець.
Чанахі
Чанахі – це традиційна грузинська страва, в якій м`ясо тушкують з овочами в глиняному горщику. Існує безліч варіантів її приготування: чанахі з квасолею, з фаршированими баклажанами, з бараниною та овочами, куркою з рисом, індичкою або свининою з грибами. Але також дозволяється й варіант з яловичини.
Чанахі – справжня кулінарна традиція, яка передається з покоління в покоління. Завдяки повільному томлінню в глиняному посуді м`ясо виходить надзвичайно м`яким, а овочі зберігають свій натуральний смак, збагачуючи страву соковитістю та ароматом спецій.
Рагу по-вестфальськи з яловичиною та квасолею
Рагу – традиційна страва зі шматочків обсмаженого, а потім тушкованого м`яса. Цікаво, що його краще куштувати не одразу після приготування, а на наступний день, коли рагу настоїться. Німецький айнтопф, британський стью й угорський гуляш можна сміливо зараховувати до різновидів рагу.
Шніцель
Шніцель – це популярна м`ясна страва, яка являє собою тонкий пласт м`яса, запанірований у сухарях і обсмажений до рум`яної скоринки. Традиційно готується з яловичини, свинини або курятини, хоча можна зустріти й варіації з індички чи навіть риби. Завдяки паніруванню шніцель зберігає соковитість усередині, а зовні набуває хрусткої текстури.
Класичний віденський шніцель подають зі скибкою лимона та картопляним гарніром, але сучасна кухня пропонує безліч варіацій – зі сирною начинкою, грибами або навіть під різними соусами.
Рулет з яловичини зі шпинатом і сухофруктами
Дієтична страва з яловичини, рецепт якого напрочуд простий. На просочене спеціями м`ясо потрібно викласти суміш зі шпинату, чорносливу, кураги і волоських горіхів і запікати в рукаві впродовж години.
Ба більше, яловичина – незамінний компонент багатьох корисних салатів і закусок.
Де придбати якісну яловичину в Києві та Україні?
Яловичина – це універсальний, неймовірно корисний, але найголовніше смачний продукт. З неї можна приготувати страву на будь-який смак: смажену чи тушковану, дієтичну або ні. Проте найголовнішим аспектом залишається саме обрати якісний шматок яловичини. Трохи вам допоможемо, це можна зробити в «М`ясторія». У нас ви знайдете тільки свіже м`ясо найвищої якості та мармуровості рівнів Prime та Choice.
Придбати якісну яловичину в Києві можна в одному з наших магазинів-ресторанів. Також ми маємо власну кур`єрську доставку Києвом та Київською областю, а територією України доставляємо охолоджену та заморожену продукцію до найближчого відділення пошти.