Томлене м`ясо від «М`ясторії»: новий кулінарний тренд
Поділитися:

Томлене м`ясо від «М`ясторії»: новий кулінарний тренд

Шлях до досконалості завжди тривалий, проте отриманий результат закохує з першого погляду. А точніше — з першої спроби. Так сталося з нашими фірмовими томленостями. Відбірна томлена яловичина та свинина від «М`ясторії» стала новим відкриттям у світі кулінарії й улюбленою стравою для поціновувачів вишуканих, але простих страв.

Шалена популярність лінійки томленої продукції полягає не лише в зручності формату — страву достатньо просто розігріти в духовій шафі протягом 10-15 хвилин. Справжній секрет криється в унікальній технології приготування.

Відбірну грудинку, мармурову яловичу шию чи апетитні реберця кухарі «М`ясторії» готують протягом 4-6 годин. Спеціальне обладнання, суворий температурний режим і час приготування не дозволяють отримати такий результат на домашній кухні. Окремої уваги заслуговують соуси: кожен розроблено та приготовано під конкретний вид м`яса. Усе для того, щоб соус підкреслював смак основної страви й дарував їй неповторний колорит.

Слоу кукінг: тренд чи традиція?

Томління (або слоу кукінг) — це процес повільного і тривалого приготування страв за низьких температур. Впродовж цього часу температура рівномірно розподіляється площею страви, але не має інтенсивного і різкого впливу на неї. Повільне приготування дозволяє зберегти вологу, тому в результаті отримуємо винятково ніжну текстуру, яскравий смак і витончений аромат.

лопатка_свиняча_в_азіатському_соусі (17).JPG

Схожа технологія приготування страв використовується уже давно. Для прикладу, місцеві жителі Нової Зеландії й досі пригощають гостей стравами за традиційним методом хонга. Для цього на розжарене каміння в глибокій ямі викладають м`ясо, рибу та овочі, накривають листям та засипають землею. Після 3-4 годин страва готова вражати туристів — таке ніжне і ароматне м`ясо не знайдеш навіть у ресторанах з мішленівськими зірками.

Та всесвітню популярність слоу кукінг, як і всі геніальні відкриття, здобуло завдяки випадковості. У 18 століття британський винахідник Бенджамін Томпсон був так захоплений своєю роботою, що забув шматок м`яса в приладі для хімічних експериментів. Цілу ніч воно провело в теплій камері, а на ранок так здивувало своїм смаком вченого, що він був змушений описати своє відкриття у нотатках наукових досліджень.

томлена рулька.JPG

Сьогодні техніка слоу кукінг ідеально підходить для м`яса, рагу та соусів. Її можна застосувати для багатьох рецептів і замінити звичний процес приготування: для прикладу, запікання чи тушкування. Щоб тепло повільно й поступово наповнило страву, потрібна посудина з товстими стінками й щільною кришкою. Таким чином, волога закривається всередині й безперервно наповнює собою основний інгредієнт. 

Переваги повільного приготування

Томління — це один із найбільш корисних способів приготування смачних страв ресторанного рівня. Низька температура дозволяє зберегти майже усі вітаміни й корисні речовини, які містяться у м`ясі й руйнуються під час обсмажування, запікання або звичайного тушкування.  

ребра_яловичі.jpg

Перевага повільного приготування також полягає в його універсальності. Його з легкістю можна використати для більш текстурних і жорстких видів м`яса. Обираючи томління, можете бути впевнені: після необхідного часу м`ясо буде розпадатися на волокна і буквально танути в роті.

Глибинне поєднання смаків — це те, за що слоу кукінг здобуло визнання у найвишуканіших ресторанах світу. Завдяки тривалому низькотемпературному приготуванню, усі інгредієнти страви не мають іншого вибору, як об`єднатися у суцільний ансамбль смаку та аромату. Особливу роль тут відіграє соус. Він не просто покриває собою інші компоненти, а наповнює їх, проникаючи навіть до найглибших прошарків м`яса.

Томленості від «М`ясторії»

Томлена голяшка з фермерської свинини в медово-гірчичному соусі

Голяшку з відбірної свинини витримують в натуральному маринаді та томлять протягом 4,5 години до неймовірної м`якості та ароматності. Гостро-солодкі нотки соусу чудово відтіняють ніжну текстуру голяшки, яка вирізняється багатим смаком та ароматом.

Томлена голяшка з фермерської свинини в медово-гірчичному соусі.jpg

Томлена грудина з фермерської сивнини в азіатському соусі.jpg

Томлена грудинка з фермерської свинини в азіатському соусі

Соковита свиняча грудинка, томлена в фірмовому маринаді, який було створено спеціально для цієї страви. Ніжний смак тендітного м’яса підкреслює запашний азіатський соус із томатів та духмяних спецій. Готова ресторанна страва чекає, коли ви розігрієте її та подасте до столу.

Томлений бріскет з мармурової яловичини з соусом Барбекю

Бріскет – або, як ми більше звикли, «грудина» –  ще одне кулінарне досягнення «М’ясторії». Тривале низькотемпературне приготування надає м’ясу неймовірної ніжності. Висока мармуровість робить  його ароматним і соковитим. Томлений бріскет тане у роті, а соус Барбекю додає йому вишуканої пікантності.

Томлений бріскет з мармурової яловичини.jpg

Томлена шия з мармурової яловичини.jpg

Томлена шия з мармурової яловичини в соусі Барбекю

Шия з мармурової яловичини, томлена протягом 4,5 годин, набула дивовижної м’якості та ніжного смаку. Шия має доволі багато жирових прошарків, тому завжди виходить соковитою та дуже поживною. Ця страва з легкістю стане зіркою святкового столу або сімейної вечері.

Томлена свинина з картоплею в соусі Аматрічіана

Відбірна фермерська свинина з гарніром із картоплі та овочів. Свинину попередньо витримали в маринаді та протомили кілька годин до надзвичайної ніжності. Традиційний італійський соус Аматрічіана з томатами та часником вигідно підкреслює смак м`яса та овочів.

Томлена свинина з картоплею в соусі Аматрічіано.jpg

Томлені ребра з мармурової яловични.jpg

Томлені ребра з мармурової яловичини в фірмовому соусі

Якщо бажаєте приготувати ресторанну страву за 15 хв - обирайте соковиті яловичі реберця. Головний секрет ніжних ребер від «М`ясторії» – відбірна мармурова яловичина найвищого ґатунку. Ароматні ребра з рум`яною скоринкою провели в духовці 4,5 години. Їх багатий смак підкреслює наш фірмовий пряний соус.

Томлені ребра з фермерської свинини в соусі Татакі

Ребра з відбірної свинини, томлені 4,5 години.  Злегка підрум’янені, проте ніжні та соковиті всередині саме завдяки тривалому процесу приготування. М’ясо без зусиль відділяється від кістки, а їсти його –  справжнє задоволення! Класичний японський соус Татакі додає страві оригінального азійського колориту.

Томлені ребра з фермерської свинини.jpg

Томлена яловичина з овочами в фірмовому соусі.jpg

Томлена яловичина з овочами в фірмовому соусі

Ця страва — повноцінний маленький бенкет на вашій тарілці. Ніжна томлена яловичина в фірмовому соусі від нашого шефа з гарніром із  тушкованої картоплі, болгарського перцю та спаржевої квасолі. Тушковані овочі  чудово доповнюють м’яке та ароматне м’ясо, перетворюючи страву на гармонійну симфонію смаків та ароматів.

Ресторанна страва від «М`ясторії» за 15 хвилин

З лінійкою томленої продукції від «М`ясторії» ще ніколи не було так легко приготувати корисний обід для сім`ї, повноцінну романтичну вечерю або вишукані страви, щоб здивувати гостей. «М`ясторія» готує ніжне та соковите м`ясо, щоб ви могли провести більше часу з найріднішими.

Ми обираємо виключно якісну та свіжу сировину, дбайливо маринуємо її та томимо 4-6 годин. Вам потрібно лише дістати страву з холодильника за 30 хв до приготування і залишити за кімнатної температури. Після цього розігрійте духовку та поставте в неї томлене м`ясо на 15 хв. 

шея_говожья_в_классическом_маринаде (28).jpg

Завітайте до фірмового магазину-ресторану «М`ясторія», щоб наші працівники допомогли обрати й порадили найкращий варіант томленої продукції саме для вас. Якщо ви вже визначилися з вибором, замовляйте улюблений товар на сайті, і ми доставимо його до вашого порогу в в зручний для вас час.

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!