Смачніше, ніж шашлик: як приготувати ребра
Якщо ви також шукаєте спосіб, як приготувати ребра з апетитною скоринкою, щоб м`ясо легко відділялося від кісточки, було соковитим та ароматним — «М`ясторія» підготувала найкращі рецепти, які підійдуть для домашньої вечері та святкового столу.
Реберця мають високий вміст вітамінів, завдяки фосфору та кальцію у своєму складі вони зміцнюють кістково-м`язову систему, можуть покращити стан шкіри та волосся. Проте варто пам`ятати про підвищену калорійність страви, що не дозволяє готувати її як щоденний смаколик.
Обирайте один з безпрограшних рецептів, які точно приємно здивують вашу сім`ю. До готових ребер радимо подавати запечену картоплю, легкі салати або овочі на грилі. Смак страви можна доповнити улюбленим соусом.
Перевірені рецепти від шеф-кухаря «М`ясторії»
Ребра зі свинини у соусі барбекю
Інгредієнти:
- свинячі ребра — 1 кг;
- соус барбекю — 100 г;
- кетчуп — 50 г;
- соєвий соус — 50 г;
- мед — 3-4 ст. л;
- сіль, перець — до смаку.
Ребра помити, висушити та очистити від плівки. Усі інгредієнти для маринаду поєднати в глибокій посудині та ретельно перемішати. Ребра занурити в маринад та залишити маринуватися на кілька годин або впродовж ночі. Розігрійте духовку до 180 градусів, загорніть кожен шматочок ребер у фольгу та відправте запікатися протягом години. Після цього зніміть фольгу, змастіть ребра маринадом, який залишився, щоб він подарував страві рум`яну скоринку, та запікайте 20 хвилин за температури 200 градусів (режим «гриль»).
Томлені яловичі ребра в яблучному соусі
Інгредієнти:
- яловичі ребра — 1 кг;
- яблучний сік (без цукру) — 300 мл;
- мед — 1-2 ст. л;
- яблучний або бальзамічний оцет — 4 ст. л;
- часник — 3-4 зубчики;
- діжонська гірчиця — 2-3 ст. л;
- перець чилі — до смаку;
- свіжий імбир — до смаку;
- томатна паста — 2 ст. л;
- оливкова олія — для смаження;
- сіль — до смаку.
Ребра помийте під проточною водою, висушіть паперовими рушниками та обережно зніміть плівку. Розділіть ребра порційно (по 1 кісточці) та обсмажте на сильному вогні до золотистої скоринки. Заберіть м`ясо з пательні, додайте туди часник, перець чилі (попередньо очистити від зернят та порізати на кільця) та імбир, обсмажуйте кілька хвилин. Поверніть до пательні ребра, додайте яблучний сік, мед, оцет, томатну пасту, гірчицю й трохи посоліть. Накрийте кришкою та готуйте на невеликому вогні 1,5-2 години. Час від часу перевертайте ребра. Після цього кришку потрібно відкрити, збільшити вогонь та готувати до загустіння соусу.
Ребра зі свинини у медовій глазурі
Інгредієнти:
- ребра зі свинини — 1 кг;
- часник — 2-4 зубчики;
- розмарин — 1 гілочка;
- копчена паприка — 1 ст. л;
- мед — 20 г;
- томатна паста — 10 мл;
- віскі — 50 мл;
- сіль, перець — до смаку;
- оливкова олія — для смаження;
- кунжут — до смаку.
Ребра помити, висушити та очистити від плівки. Приправити ребра сіллю, перцем та копченою паприкою, ретельно втерти спеції. Залишити ребра маринуватися протягом 30-60 хвилин. У глибокій пательні розігрійте оливкову олію, покладіть кілька зубчиків часнику та розмарин, додайте ребра та обсмажуйте з обох сторін до золотистої скоринки на сильному вогні. Додайте до пательні воду, щоб вона покрила ребра, накрийте кришкою та готуйте на середньому вогні протягом години. Для глазурі поєднайте мед, віскі, томатну пасту й трохи солі, готуйте в сотейнику до загустіння. Після цього витягніть ребра, змастіть глазур`ю та відправте до духовки на 15-20 хвилин за температури 200 градусів. Готові ребра посипати кунжутом.
Яловичі ребра у винному соусі
Інгредієнти:
- яловичі ребра — 1,5 кг;
- часник — 1 голівка;
- томатна паста — 1 ст. л;
- червоне сухе вино — 1 л;
- масло вершкове — 50 г;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- спеції (паприка, сіль, перець, кмин, коріандр та інші) — до смаку;
- лавровий лист — 1-2 шт.
Овочі миємо, чистимо та подрібнюємо. Усі спеції поєднуємо. Ребра миємо, очищуємо від плівки й натираємо спеціями. Розігріваємо пательню з товстим дном, додаємо вершкове масло та обсмажуємо на ньому ребра до золотистості. Ребра поки потрібно відкласти, на пательню висипати подрібнений часник, потім додати до нього цибулю та моркву, готувати до м`якості, після цього додаємо томатну пасту, склянку води, лаврови лист, перекладаємо назад ребра, приправляємо спеціями й наливаємо вино. Доводимо до кипіння й готуємо 10-15 хвилин, щоб вино встигло випаруватись. Потім накриваємо кришкою й тушкуємо на повільному вогні 2,5-3 години.
Як обрати смачні ребра?
Перед приготуванням оберіть якісні, свіжі та м`ясисті ребра. Надайте перевагу ребрам молодих тварин, щоб страва вийшла ніжною та соковитою. Тонкі реберця без великої кількості м`яса чудово підійдуть для перших страв, а для гарячих краще обрати більші та жирніші ребра.
В асортименті «М`ясторії» ви можете знайти відбірні ребра з яловичини та свинини, доповнити їх улюбленим маринадом та приготувати за одним із рецептів, які ми запропонували. Для тих, хто бажає заощадити свій час, ми пропонуємо ребра у фірмових маринадах. Ви можете запекти, посмажити або приготувати їх на грилі.
Для особливих подій чи зустрічей в компанії «М`ясторія» має чудову пропозицію. Бокс «Томлені ребра» створено, щоб ви могли насолодитися смаком відбірних ребер без витрачання часу на їх приготування. До набору увійшли рум`яні ребра з мармурової яловичини в соусі Абердин та апетитні ребра з відбірної свинини в соусі Татакі. Смак страви доповнюють два фірмові соуси та запечена зі сметаною картопля «Гремолата».