М`ясна спокуса: ребра на грилі
Поділитися:

М`ясна спокуса: ребра на грилі

Барбекю – це більше, ніж чудовий аромат і смак. Це маленьке життя, коли сім`я і близькі друзі збираються біля гриля, насолоджуються гарною компанією і чудовими м`ясними стравами. Залишити без уваги головну страву сезону – реберця гриль – буде злочином. Тому сьогодні говоримо про секрети, які дозволять досягти ідеального результату.

Що потрібно знати перед приготування реберців

На грилі зазвичай готують свинячі, баранячі і яловичі ребра. Вони відрізняються достатньою кількістю жирових прошарків, які тануть під час смаження, насичуючи м`ясо соками.

Коли ви визначитеся, якому м`ясу надати перевагу, слід обрати гриль. Найпоширеніший варіант – мангал. Зверніть увагу на мангали з подвійною стінкою, так звані термо-мангали. Ми знаємо як мінімум три переваги такого «агрегату». По-перше, економія – він краще утримує тепло, а значить, вугілля знадобиться менше. По-друге, безпека – зовнішня стінка не нагрівається до граничних температур. По-третє, висока міцність, на яку інші види гриля претендувати не можуть. 

Якщо ви прагнете вивести свої кулінарні можливості на новий рівень, зупиніть вибір на грилі з відкидною кришкою. Альтернативні варіанти – електрогриль, вбудований гриль у доховій шафі та сковорода гриль.

ТОП-5 маринадів для реберець на грилі

  • Лимонно-апельсиновий маринад з коньяком. Баранячі і свинячі ребра на грилі – це просто приголомшливо, а в поєднанні з апельсином, лимоном і коньяком – просто божественно! У рецепт також входить соєвий соус, чебрець, чорний мелений перець, сіль, крохмаль і цедра. Обов`язково радимо приготувати! До речі, вже замариноване м`ясо можна взяти з собою на барбекю, попередньо зробивши це за день до смаження, та приготувати його на свіжому повітрі. Або ж ви можете попередньо запекти реберця вдома й тільки розігріти його на вогні, аби додати той самий аромат диму. 
  • Медово-гірчичний маринад. Все, що вам необхідно для його приготування: мед, гірчиця, часник, соєвий соус, мелений чорний перець і сіль за смаком.
  • Гранатовий маринад. Для маринування свинячих, яловичих і баранячих реберець на грилі вам необхідні такі інгредієнти: гранат, соєвий соус, італійські трави.
  • Томатний соус. У рецепт увійшли стиглі томати, гострий перець, цукор, сіль і мелений чорний перець.
  • Цибулевий маринад з аджикою – класика жанру. Один з найлегших варіантів. Все, що вам необхідно: цибуля, аджика і сіль.

На маринування потрібно виділити мінімум 2 години. А приготування реберець займає близько 30 хвилин.

статя_ребра-02.jpg

Де придбати смачні реберця в Києві та Україні?

Соковиті та ароматні реберця – це ідеальне поєднання ніжного м`яса та апетитної скоринки. Особливу увагу ми приділяємо маринаду – ретельно підібрані спеції та тривалий процес маринування дозволяють м`ясу розкрити свій потенціал. В «М`ясторія» ми використовуємо лише якісне, свіже м`ясо, щоб ви могли насолоджуватися найкращими реберцями, які просто тануть у роті.

Придбати якісні реберця в Києві можна в одному з наших магазинів-ресторанів. Також ми маємо власну кур`єрську доставку Києвом та Київською областю, а територією України доставляємо охолоджену та заморожену продукцію до найближчого відділення пошти.

Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.