М`ясна спокуса: ребра на грилі
Поділитися:

М`ясна спокуса: ребра на грилі

Барбекю - це більше, ніж чудовий аромат і смак. Це маленьке життя, коли сім'я і близькі друзі збираються біля гриля, насолоджуючись гарною компанією і чудовими м'ясними стравами. Залишити без уваги головне блюдо сезону - реберця гриль - буде злочином. Тому сьогодні говоримо про секрети, які дозволять добитися ідеального результату.

На грилі зазвичай готують свинячі, баранячі і яловичі ребра. Вони відрізняються достатньою кількістю жирових прошарків, які тануть під час смаження, насичуючи м'ясо соками.

Коли ви визначитеся, якому м'ясу надати перевагу, слід вибрати гриль. Найпоширеніший варіант - мангал. Зверніть увагу на мангали з подвійною стінкою, так звані термо-мангали. Ми знаємо як мінімум три переваги такого «агрегату». По-перше, економія - він краще утримує тепло, а значить, вугілля знадобиться менше. По-друге, безпека - зовнішня стінка не нагрівається до граничних температур. По-третє, висока міцність, на яку інші види гриля претендувати не можуть. Якщо ви прагнете вивести свої кулінарні можливості на новий рівень, зупиніть вибір на грилі з відкидною кришкою. Альтернативні варіанти - електрогриль, гриль в духовці і сковорода гриль.

Ребра на гриле2.png

ТОП-5 маринадів для реберець на грилі

  • Лимонно-апельсиновий маринад з коньяком. Баранячі і свинячі ребра на грилі - це просто приголомшливо взагалі, а в поєднанні з апельсином, лимоном і коньяком - просто божественно! Рецептом передбачений також соєвий соус, чебрець, чорний мелений перець, сіль, крохмаль і цедра. Обов'язково приготуйте! До речі їх можна взяти з собою на барбекю, замаринувати за день, і приготувати на природі, або запекти попередньо, а на вогні тільки розігріти і додати той самий аромат диму.
  • Медово-гірчичний маринад. Все, що вам необхідно для його приготування, - мед, гірчиця, часник, соєвий соус, мелений чорний перець і сіль за смаком.
  • Гранатовий маринад. Для маринування свинячих, яловичих і баранячих реберець на грилі вам необхідні такі інгредієнти: гранат, соєвий соус, італійські трави.
  • Томатний соус. Рецептом передбачені стиглі томати, гострий перець, цукор, сіль і мелений чорний перець.
  • Цибулевий маринад з аджикою - класика жанру. Один з найлегших варіантів. Все, що вам необхідно, - цибуля, аджика і сіль.
На маринування потрібно виділити мінімум 2 години. Приготування реберець займає близько 30 хвилин. Смачного!

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!