Культова страва: крильця Баффало
Поділитися:

Культова страва: крильця Баффало

Щороку 29 липня понад 80 000 туристів поспішає до невеликого міста на околицях Нью-Йорка. Лише один день у році перетворює вулиці міста Баффало на ріки, які стікаються до центру подій — міського стадіону. Саме тут відбувається святкування найсмачнішої події року — Дня крилець Баффало.

Окремим фестивалем став традиційний турнір з поїдання однойменних крилець. Протягом 12 хвилин учасники змагаються у кількості спожитих крил. Останній рекорд було поставлено 2019 року із загальним числом крилець 281. Та, мабуть, це єдиний конкурс, у якому не шкода програти.

Популярність цієї страви зробила її найпопулярнішою закускою в Америці. Лише американці щороку споживають 1,33 мільярда (!) крилець. За що у світі так полюбили крила Баффало? «М`ясторія» зібрала найцікавіші факти та підготувала рецепт, за яким крила Баффало вийде приготувати навіть вдома.

Історія легенди або щасливий випадок

крила баффало1.JPG

Створення легендарних крилець сягає середини 20 століття. 1939 року подружжя Френка та Терези Беліссімо придбали бар у містечку Баффало й назвали його «Якір». 

Одного п`ятничного вечора Тереза планувала почастувати смачненьким друзів свого сина. Вони були католиками, тому в п`ятницю не їли червоного м`яса, з якого складалися усі закуски ресторану. Тереза не розгубилася і приготувала дещо нове. Вона взяла курячі крила, обсмажила їх у фритюрі та полила соусом, який вигадала сама.

За іншою версією, чоловік попросив Терезу приготувати крила, тому що відбулася помилка в закупівлях і бар отримав їх замість курячих філе для пасти. У той час крила використовували лише для перших страв або й взагалі викидали. Тому мер Баффало й назвав сім`ю власників «Якора» винахідниками: до них ніхто в місті не подавав крила як самостійну страву.

Яка б історія не була правдивою, факт залишається незмінним — вигадливість Терези принесла світову популярність не лише їхньому бару, але й всьому місту. 

Рецепт тих самих крилець

крила баффало2.JPG

Менше ніж за 100 років рецепт крилець Баффало обріс легендами та сотнями варіантів. Бар «Якір», де їх вперше приготували, існує й досі, проте зберігає секрети приготування у суворій таємниці. 

Яких лише варіацій не зазнавав відомий соус. Його готують з медом, карі, соєвим соусом, перцем чилі та іншими інгредієнтами. Оригінальний рецепт не знайти в інтернеті, тому не бійтеся експериментувати. Адже й сама страва народилася в результаті експромту.

Отож, для того, щоб приготувати крила Баффало за рецептом від «М`ясторії» вам знадобиться:

  • курячі крила — 1,2-1,5 кг;

  • часник — 3 зубчики (або сухий гранульований часник — 1 ч. л);

  • паприка — 1 ч. л;

  • перець чорний — 0,5 ч. л;

  • гострий перець чилі — дрібка;

  • сіль — до смаку;

  • оливкова олія — 2 ст. л;

  • рослинна олія для смаження.

Для соусу «Баффало»:

Приготування:

  1. Крила промити під водою та висушити паперовими рушниками. Кожне крило розрізати на три частини. Перша (найменша) фаланга нам не знадобиться.
  2. З`єднуємо в глибокій мисці свіжий подрібнений або сухий гранульований часник, паприку, перці, сіль та оливкову олію. Перемішуємо, додаємо крила та залишаємо маринуватися в холодильнику на 30-60 хвилин. 
  3. Обсмажуємо крила до готовності у фритюрі або на звичайній пательні з великою кількістю рослинної олії. Перед цим можна обгорнути крила у паніруванні (борошно, панірувальні сухарі та спеції). Також можна приготувати більш дієтичний варіант та запекти крила в духовій шафі.
  4. В окремій ємності поєднайте усі інгредієнти для соусу та відправте на невеликий вогонь. Готуйте соус 3-4 хвилини, не доводячи до кипіння. 
  5. Перекласти крила до соусу та готувати ще кілька хвилин. За бажанням можна відправити крила на 5 хвилин до духової шафи, щоб соус карамелізувався.

Крила Баффало традиційно подають з селерою, морквою та соусом на основі сиру Дор Блю. Пам`ятайте, що рецепт крилець Баффало досить складний і вимагає багато уваги. 

Крила Баффало від «М`ясторії»

крила баффало від М`ясторії.JPG

Кухарі «М`ясторії» витратили місяці, щоб відтворити оригінальний рецепт культових крилець Баффало. Солодкі, пікантні, щедро политі відомим соусом, ніжні всередині та з хрусткою скоринкою ззовні. 

Для ваших гастрономічних подорожей пам`ятками світової кулінарії ми пропонуємо три мастхев зупинки:

  • замовити страву в одному з магазинів-ресторанів «М`ясторія» та насолодитися нею в закладі;

  • оформити доставку та смакувати ресторанною страву у затишній домашній атмосфері;

  • придбати охолоджені крила Баффало та приготувати їх самостійно всього за 10-15 хвилин у будь-який зручний час.

Доставка готової продукції можлива територією всього Києва. Власна кур`єрська доставка попіклується про те, щоб страва потрапила до вашого столу гарячою, хрумкою та соковитою. Доставку охолоджених крилець Баффало можна замовити по Україні, скориставшись послугами пошти. Просто розігрійте їх у духовій шафі, щоб отримати ті самі крильця, які підкорили світ.

Товари

290
1

Статті та рецепти

  • Шинка: страва до святкового столу
    Кожен знає: якщо свято — то м`ясо, якщо м`ясо — то шинка. Дотримуємося смачних традицій та пропонуємо приготувати соковиту шинку за найсмачнішими рецептами від «М`ясторія». Ця страва стане не лише окрасою столу до особливих подій, але й смачним варіантом щоденної м`ясної страви.
  • Нова «М`ясторія» — буде смачно!
    Зустрічайте найочікуванішу прем`єру цієї весни від «М`ясторія»! Новий заклад у форматі «М`ясторія» Meat Bar уже готовий до відкриття!
  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.