Лайфхак: як обрати м`ясо для стейка
Поділитися:

Лайфхак: як обрати м`ясо для стейка

Чоловіча їжа повинна бути швидкою. Без «попередніх ласк» бажано. Обов'язково смачною, ситною, поживною і простою. Загалом, це - стейк. Так, точно стейк. Тим більше, що в м'ясі містяться білки, що складаються з дуже корисних для здоров'я амінокислот, які людський організм не може виробляти самостійно. Білок необхідний для правильного росту і відновлення клітин. Крім того, червоне м'ясо - багате джерело заліза, що забезпечує здоров'я крові і роботу імунної системи. Слідуйте за нами, і ми розповімо, яким повинен бути правильний стейк і найголовніше - де його знайти.

Процес приготування стейків приховує багато секретів, і найголовніший з них - вибір правильного м'яса. Як правильно вибрати м'ясо для стейка? Це ціла наука, вивчати яку можна все життя. Безумовно, все приходить з досвідом, але не зайвим буде звернути увагу на кілька корисних порад, наведених в нашому матеріалі.

лайфхак как выбрать мясо.jpg

Види стейків

Класичні стейки готуються виключно з мармурової яловичини сухої або вологої витримки. На вигляд стейка впливає те, з якої частини туші робиться вирізка. Найкращі стейки готуються з відрубу середини спини - саме тут розташовуються найменш навантажені м'язи. Чим менше м'яз знаходиться в русі, тим ніжніше виходить м'ясо.

  • Рібай - стейк, що знаходиться в верхній частині грудної клітки на перетині чотирьох м'язів, які мало задіяні в рухових процесах тварини. Володіє унікальним мармуровим рисунком з жирових вкраплень, які в процесі смаження тануть, насичуючи стейк соками.
  • Філе-Міньйон - ніжний і дієтичний стейк, отриманий з поперечно відрізаної вирізки (Тендерлойн).
  • Шатобріан - найбільш товста частина яловичої вирізки, в якій майже відсутні жирові прошарки і сполучна тканина. Вважається королівським стейком. За своїми смаковими властивостями близький до стейку Філе-Міньйон.
  • Стріплойн - тонкий філейний край яловичини, розташований в поперековому відділі туші після 13-го хребця. Оточений по периметру значною смужкою жиру. Має насичений яловичий смак і аромат.
  • Ті-Боун - стейк з відрубу шортлойн, який поєднує два види преміального мармурового м'яса - соковитий Нью-Йорк і ніжний Філе-Міньйон. Отримав свою назву завдяки наявності Т-подібної кістки.

Цікаво. У бичка всього 7-8% м'яса, яке можна використовувати для стейка. Це пояснює преміальність страви і його ціну.

Правила гарного стейка:

  • Товщина стейка не може бути менш ніж 2 см. Він повинен бути вирізаний з туші тварини в поперечному напрямку.
  • Справжній стейк ніколи не готують з парної яловичини. М'ясу потрібно «визріти», тим самим розкривається його смаковий потенціал. Тоді готова страва буде соковитою і ніжною.
  • Безпосередньо перед приготуванням м'ясу потрібно трохи полежати і дійти до кімнатної температури.

Как выбрать мясо для стейка2.png

Нюанси вибору

Для ідеального стейка потрібна яловичина вищого сорту. Як вибрати м'ясо для стейка на ринку?

Про якість м'яса говорять його колір і консистенція. Свіжа яловичина повинна бути кольору стиглої малини, а морожена - рожевої, як і свинина. Важливий природний колір м'яса. Зверніть також увагу на відтінок жирових прошарків. У якісного м'яса він білий. Жовтизна говорить про те, що тварина немолода, а значить, стейк вийде більш жорстким, ніж хотілося б. Для оцінки м'яса по консистенції натисніть на нього. Якщо ямка швидко зникає - яловичина свіжа.

Для стейка потрібно знайти м'ясо, яке пройшло всі етапи дозрівання. Після того, як м'ясо дозріло, воно може продаватися або замороженим, або охолодженим. Рекомендуємо звертати увагу на охолоджене м'ясо, властивості і структура якого не змінюються при температурі близько 0 ° C. Стейк з такої яловичини буде більш соковитим і ніжним.

Мережа м'ясних магазинів-ресторанів М’ясторія зробила крок далеко вперед в сенсі екологічності. Ми не використовуємо хімічні підсилювачі смаку і будь-які інші добавки, які покращують смак м'яса. Ми співпрацюємо не з гігантами ринку, а з невеликими фермерськими господарствами з різних куточків України, а тому в буквальному сенсі розуміємо, як утримуються бички, чим їх годують і як за ними доглядають. Отримані нами частини туш доводяться до правильного стану перед приготуванням. На професійному слензі це називається дозріванням м'яса. Потім, коли м'ясо доведено до ідеалу, його розділяють на шматки і поміщають у вакуумну упаковку. Приємно надавати клієнтам продукти, в якості яких упевнені на всі 100%.

До нас приходять за справжньою чоловічою їжею - стейками. Хоча, чому лише чоловічою, адже соковитий стейк, правильно приготований з висококласного м'яса, припаде до смаку і слабкій половині. З тим, як правильно вибрати м'ясо для стейка, ви ознайомилися, а значить, зробили впевнений крок на шляху до ідеальної страви.

Ви можете замовити м'ясо для стейків або вже приготовані стейки в мережі магазинів-ресторанів М’ясторія або на сайті.


Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!