Енциклопедія гурмана: готуємо ідеальний стейк на грилі
Поділитися:

Енциклопедія гурмана: готуємо ідеальний стейк на грилі

Сучасне людство ділиться на дві групи: ті, хто не може собі уявити життя без м'яса, та всі інші. Як ви вже здогадалися, в цій статті мова піде про м'ясо, вірніше про стейки з яловичини, приготовані на грилі, - смачні, правильні, справжні. Рібай, Портерхаус, Стріплойн або Філе-Міньйон - який би відруб ви не вважали кращим, тут ви знайдете поради, як приготувати ідеальний стейк.

Як приготувати соковитий стейк на грилі: загальні рекомендації

  1. Солити або не солити стейк перед смаженням - вирішувати вам. Особисто ми «за» соління і перчіння стейків до приготування, щоб в результаті насолоджуватися збалансованим смаком.

  2. Обов'язково перед приготуванням дайте м'ясу «подихати» до 30 хвилин.

  3. Як правильно смажити стейк на грилі? Для приготування мармурової яловичини на грилі вугілля повинні бути дуже гарячими. Смажити на вугіллі потрібно тоді, коли не видно відкритого полум'я, а самі вони покрилися попелом, ніби «посивіли».

  4. Перевертати стейки в процесі приготування слід щипцями. Якщо робити це вилкою, то з проколів в м'ясі може витікати сік.

  5. Після закінчення приготування, безпосередньо перед подачею, м'ясу необхідно дати «відпочити» впродовж 5-7 хвилин.

  6. Ступінь просмажування м'яса повністю залежить від ваших уподобань. Температура всередині шматка для ступеня Extra rare / Blue складає 46-49 ° C, для Rare - 52-55 ° C, для Medium rare - 55-60 ° C, для Medium - 60-65 ° C, для Medium well - 65- 69 ° C, для Well done - 71-100 ° C.

Идеальный стейк на гриле1.png

Види стейків

  • Стейк Рібай  з мармурової яловичини - класика гриля! Він має насичений м'ясний смак, достатній жировий прошарок і виняткову м'якість. Правильний Рібай повинен бути товщиною не менш ніж 2 см. Хтось вважає за краще його маринувати заздалегідь, хтось їсть практично сирим, а хтось відразу смажить на грилі, вважаючи, що стейк з телятини хороший сам по собі і не вимагає додаткових маніпуляцій.

  • Стейк Портерхаус по праву вважається найбільш ситним стейком. Він складається з двох м'язів, які розділені Т-подібною кісточкою. З одного боку знаходиться класичний Нью-Йорк (Стріплойн без смужки жиру), що має чудові смакові властивості, а з іншого - вирізка (стейк Філе-Міньйон), ніжна частина туші. На відміну від стейка Ті-Боун Портерхаус виглядає симетричним - вирізка у Ті-Боун меншого розміру.

  • Філе-Міньйон - найніжніший і пісний стейк у всій «лінійці», містить дуже мало жирових ниток. У зв'язку з його винятковою ніжністю поводитись з ним слід обережно - важливо не пересмажити і не позбавити соковитості. Подавати Філе-Міньйон рекомендуємо разом з соусом, в ідеалі - з медово-гірчичним.

  • Стріплойн - досить тонкий філейний край, що володіє яскраво вираженим яловичим смаком і улюблений багатьма американськими стейк-хаусами. Якщо в магазині ви зустрінете стейк Нью-Йорк, не лякайтеся, це Стріплойн, але без жирового прошарку. Справа в тому, що багато хто воліє називати його по імені міста, де він вперше з'явився. Готувати Стріплойн дуже просто. Головне - не перетримати його над вугіллям. Втім, ви можете приготувати стейк на електрогрилі, щоб бути абсолютно впевненими в ідеальному результаті.

Идеальный стейк на гриле2.png

Відтепер яловичий стейк, приготований на грилі - ваша кулінарна перевага.

Також Ви можете скуштувати смачні стейки в магазинах М’ясторія або замовити їх на нашому сайті.

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!