
ТОП-7 рецептів гострих соусів до м`яса
Призначаємо «сьогодні» м`ясним днем і біжимо додому готувати справжній стейк. А щоб підкреслити його смакові якості, не забуваємо про ароматний соус. Ми підготували максимально прості (і смачні, що важливо!) рецепти, для яких зовсім не обов`язково бути гуру кулінарних мистецтв.
Гаспачо
Ідеально поєднується з яловичиною, свининою, бараниною та куркою.
Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 8
Інгредієнти:
- 1 кг томатів
- 250 г червоного перцю
- 200 г огірків
- 150 г багета (вчорашнього)
- 2 зубчики часнику
- 100 мл води
- 2-3 ст. л. оливкової олії
- сіль, цукор, чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
Перець викласти на жаромстійку форму і запікати впродовж 20 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 200 ° C. Томати очистити від шкірки і порізати великими кубиками. Часник очистити і подрібнити. Багет нарізати скибочками, зрізати скоринки і залити водою. Перець дістати з духовки, очистити, видалити насіння і крупно порізати. Всі інгредієнти змішати, посолити, поперчити, додати цукор і оливкову олію і збити в блендері. Ретельно перемішати. Якщо в цьому є необхідність, додати трохи води. Прибрати в холодильник на кілька годин.
Сальса верде - гострий соус до м`яса, який ви оціните
Прекрасно ладнає зі стейками з яловичини, свинини і птиці.Інгредієнти:
- 1 невеликий пучок кінзи
- 1 лимон
- 1 цибулина
- 30 мл соняшникової олії
- 1 перець халапеньо
- 600 г фізалісу
- 3 зубчики часнику
- сіль
Фізаліс очистити і промити. Перець нарізати уздовж, попередньо видаливши насіння. Цибулю нарізати половинками. Покласти овочі в жаростійку форму і окропити олією. Помістити на 5 хвилин в духовку, розігріту до 230 ° С. Після закінчення часу перець прибрати. Фізаліс перевернути, через 5 хвилин ще раз повторити цю дію. Часник, зелень і спечені овочі подрібнити в блендері, влити сік лимона і посолити. Додати рослинну олію і перемішати. Подавати остиглим.

Домашній гострий соус табаско для м`яса
Інгредієнти:- 150 мл води
- 1 цибулина
- 20 мл оливкової олії
- 150 г перцю чилі
- гілочка петрушки
- 4 томати
- 2 ч. л. цукру
- морська сіль
- 20 мл винного оцту
- 2 зубчики часнику
Перець подрібнити, попередньо видаливши насіння, залити окропом і залишити на півгодини. Томати, цибулю, часник і петрушку помістити в чашу блендера і подрібнити до однорідної маси. Злити рідину з перців, залишивши близько 4 столових ложок. Помістити перець в чашу блендера і подрібнити. У сковороді розігріти оливкову олію і додати пюре. Посолити, влити винний оцет, додати цукор і перемішати. Уварювати до консистенції сметани. Готовий соус охолодити.
Гострий томатний соус з хроном
Інгредієнти: - 350 г томатів
- 200 г солодкого перцю
- 100 г хрону
- 2 зубчики часнику
- 1 перець чилі
- гілочка петрушки
- сіль, цукор
Всі інгредієнти очистити, промити, крупно нарізати і подрібнити у блендері. Посолити і при необхідності додати цукор. Проварити і стерилізувати. Зберігати в холодильнику в щільно закритій ємності до тижня.
У разі, якщо ви збираєтеся заготовити про запас, необхідно додати в готовий соус оцет (6-9%), до приємної кислинки, розлити по сухим стерилізованим банкам і щільно закрити. Такий соус зберігається в прохолодному місці 2-3 місяці.
Гострий соус з чорної смородини
Інгредієнти:- 150 мл червоного вина
- 1 ст. л. кетчупу
- 200 г смородини
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 3 зубчики часнику
- мелений чорний перець
З`єднати промиту смородину і вино. Проварити 5-7 хвилин. Пропустити через мілке сито. Додати гострий кетчуп, соєвий соус, чорний мелений перець, цукор (за смаком) і подрібнений часник. Ретельно перемішати. Поставити в холодильник на 3 години.
Вишневий соус з перцем чилі
Інгредієнти:- 3 ст. л. оливкової олії
- 2-3 зубчики часнику (подрібнити)
- 1 середній солодкий лук (нарізати кубиками)
- 2 ст. л. солодкого соусу чілі або меду
- 200 мл кетчупу
- ½ перцю чилі
- 2 ст. л. коричневого цукру
- 2 ст. л. яблучного оцту
- ½ ч. л. свіжого тертого імбиру
- сіль і мелений чорний перець за смаком
- 500 г вишні без кісточок
Нагріти олію в сотейнику. Додати часник, цибулю і трохи підрум`янити. Потім додати кетчуп, коричневий цукор, оцет, воду, солодкий соус чилі, імбир, перець чилі, сіль і перець за смаком. Довести все до кипіння і додати вишню. Готувати соус впродовж 15-20 хвилин, поки не загусне. Зняти з вогню, дати трохи охолонути і подрібнити в комбайні до однорідної маси.
Цікаво. Американські вчені з`ясували, що перець чилі сприяє схудненню за рахунок прискорення метаболізму. В чилі міститься капсаїцин - речовина, що відповідає за пекучість. Він запускає процеси окиснення в жирових прошарках, сприяючи використанню калорій, які надходять в організм.
Соус з йошти і ожини до м`яса птиці
Інгредієнти:- 200 мл червоного напівсухого вина
- 200 г ожини
- 300 г йошти
- 1 ч. л. сухого коріандру
- оливкова олія
- вершкове масло
- 1 ч. л. кайєннського перцю
- 4 зубчики часнику
- сіль
Промити ягідне асорті, помістити в сотейник з товстим дном і залити вином. Поставити на сильний вогонь і готувати до випаровування рідини. Подрібнити до однорідної консистенції ожину і йошту. Розтерти коріандр і перець. Додати до ягідного пюре спеції, оливкову олію і вершкове масло, подрібнений часник і знову поставити на вогонь на 1 хвилину. Пропустити через дрібне сито. Спробуйте - і будете повертатися до цього рецепту знову і знову.
Смачного!