ТОП-7 рецептів гострих соусів до м`яса
Поділитися:

ТОП-7 рецептів гострих соусів до м`яса

Призначаємо «сьогодні» м`ясним днем ​​і біжимо додому готувати справжній стейк. А щоб підкреслити його смакові якості, не забуваємо про ароматний соус. Ми підготували максимально прості (і смачні, що важливо!) рецепти, для яких зовсім не обов`язково бути гуру кулінарних мистецтв.

Гаспачо

Ідеально поєднується з яловичиною, свининою, бараниною та  куркою.

Час приготування: 1 година

Кількість порцій: 8

Інгредієнти:

  • 1 кг томатів
  • 250 г червоного перцю
  • 200 г огірків
  • 150 г багета (вчорашнього)
  • 2 зубчики часнику
  • 100 мл води
  • 2-3 ст. л. оливкової олії
  • сіль, цукор, чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

Перець викласти на жаромстійку форму і запікати впродовж 20 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 200 ° C. Томати очистити від шкірки і порізати великими кубиками. Часник очистити і подрібнити. Багет нарізати скибочками, зрізати скоринки і залити водою. Перець дістати з духовки, очистити, видалити насіння і крупно порізати. Всі інгредієнти змішати, посолити, поперчити, додати цукор і оливкову олію і збити в блендері. Ретельно перемішати. Якщо в цьому є необхідність, додати трохи води. Прибрати в холодильник на кілька годин.

Гаспачо | Мястория

Сальса верде - гострий соус до м`яса, який ви оціните

Прекрасно ладнає зі стейками з яловичини, свинини і птиці.

Інгредієнти:
  • 1 невеликий пучок кінзи
  • 1 лимон
  • 1 цибулина
  • 30 мл соняшникової олії
  • 1 перець халапеньо
  • 600 г фізалісу
  • 3 зубчики часнику
  • сіль
Спосіб приготування:

Фізаліс очистити і промити. Перець нарізати уздовж, попередньо видаливши насіння. Цибулю нарізати половинками. Покласти овочі в жаростійку форму і окропити олією. Помістити на 5 хвилин в духовку, розігріту до 230 ° С. Після закінчення часу перець прибрати. Фізаліс перевернути, через 5 хвилин ще раз повторити цю дію. Часник, зелень і спечені овочі подрібнити в блендері, влити сік лимона і посолити. Додати рослинну олію і перемішати. Подавати остиглим. 

Острый соус для мяса | Мястория

Домашній гострий соус табаско для м`яса

Інгредієнти:
  • 150 мл води
  • 1 цибулина
  • 20 мл оливкової олії
  • 150 г перцю чилі
  • гілочка петрушки
  • 4 томати
  • 2 ч. л. цукру
  • морська сіль
  • 20 мл винного оцту
  • 2 зубчики часнику
Спосіб приготування:

Перець подрібнити, попередньо видаливши насіння, залити окропом і залишити на півгодини. Томати, цибулю, часник і петрушку помістити в чашу блендера і подрібнити до однорідної маси. Злити рідину з перців, залишивши близько 4 столових ложок. Помістити перець в чашу блендера і подрібнити. У сковороді розігріти оливкову олію і додати пюре. Посолити, влити винний оцет, додати цукор і перемішати. Уварювати до консистенції сметани. Готовий соус охолодити.

Рецепт острого соуса к мясу | МясторияГострий томатний соус з хроном 

Інгредієнти:
  • 350 г томатів
  • 200 г солодкого перцю
  • 100 г хрону
  • 2 зубчики часнику
  • 1 перець чилі
  • гілочка петрушки
  • сіль, цукор
Спосіб приготування:

Всі інгредієнти очистити, промити, крупно нарізати і подрібнити у блендері. Посолити і при необхідності додати цукор. Проварити і стерилізувати. Зберігати в холодильнику в щільно закритій ємності до тижня.
У разі, якщо ви збираєтеся заготовити про запас, необхідно додати в готовий соус оцет (6-9%), до приємної кислинки, розлити по сухим стерилізованим банкам і щільно закрити. Такий соус зберігається в прохолодному місці 2-3 місяці.

Гострий соус з чорної смородини

Інгредієнти:
  • 150 мл червоного вина
  • 1 ст. л. кетчупу
  • 200 г смородини
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 3 зубчики часнику
  • мелений чорний перець
Спосіб приготування:

З`єднати промиту смородину і вино. Проварити 5-7 хвилин. Пропустити через мілке сито. Додати гострий кетчуп, соєвий соус, чорний мелений перець, цукор (за смаком) і подрібнений часник. Ретельно перемішати. Поставити в холодильник на 3 години.

Острый соус из черной смородины | Мястория

Вишневий соус з перцем чилі 

Інгредієнти:
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 2-3 зубчики часнику (подрібнити)
  • 1 середній солодкий лук (нарізати кубиками)
  • 2 ст. л. солодкого соусу чілі або меду
  • 200 мл кетчупу
  • ½ перцю чилі
  • 2 ст. л. коричневого цукру
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • ½ ч. л. свіжого тертого імбиру
  • сіль і мелений чорний перець за смаком
  • 500 г вишні без кісточок
Спосіб приготування:

Нагріти олію в сотейнику. Додати часник, цибулю і трохи підрум`янити. Потім додати кетчуп, коричневий цукор, оцет, воду, солодкий соус чилі, імбир, перець чилі, сіль і перець за смаком. Довести все до кипіння і додати вишню. Готувати соус впродовж 15-20 хвилин, поки не загусне. Зняти з вогню, дати трохи охолонути і подрібнити в комбайні до однорідної маси.

Цікаво. Американські вчені з`ясували, що перець чилі сприяє схудненню за рахунок прискорення метаболізму. В чилі міститься капсаїцин - речовина, що відповідає за пекучість. Він запускає процеси окиснення в жирових прошарках, сприяючи використанню калорій, які надходять в організм.

Соус з йошти і ожини до м`яса птиці

Інгредієнти:
  • 200 мл червоного напівсухого вина
  • 200 г ожини
  • 300 г йошти
  • 1 ч. л. сухого коріандру
  • оливкова олія
  • вершкове масло
  • 1 ч. л. кайєннського перцю
  • 4 зубчики часнику
  • сіль
Спосіб приготування:

Промити ягідне асорті, помістити в сотейник з товстим дном і залити вином. Поставити на сильний вогонь і готувати до випаровування рідини. Подрібнити до однорідної консистенції ожину і йошту. Розтерти коріандр і перець. Додати до ягідного пюре спеції, оливкову олію і вершкове масло, подрібнений часник і знову поставити на вогонь на 1 хвилину. Пропустити через дрібне сито. Спробуйте - і будете повертатися до цього рецепту знову і знову.

Смачного! 

Статті та рецепти

  • Розпочинаємо сезон барбекю!

    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного та смачного URBAN BBQ — сучасного відпочинку з м’ясом на відкритому повітрі, терасі чи просто у дворі. Замовляйте відбірне мариноване м’ясо, соковиті стейки, авторські соуси, напої та насолоджуйтеся легкою атмосферою справжнього міського барбекю!

  • Святкове передзамовлення до Великодня
    Великдень – це свято, що дарує тепло й особливі моменти поруч із найріднішими. Час, коли за столом збираються найближчі люді, а рідні традиції наповнюють все затишком і щирістю. Передзамовлення від «Мʼясторія» дозволяє насолоджуватися святом без зайвих турбот.
  • Новинки у лінійці «Томлене м`ясо» від «М`ясторія»
    «М`ясторія» ні на хвилину не зупиняється, щоб продовжувати дивувати вас новинками. Цього разу представляємо не один, а цілих три продукти з лінійки «Томлене м`ясо». Ніжна томлена курка в азійському, гостро-солодкому та карі соусах.