Голубці
Поділитися:

Голубці

Голубцы.jpg

Інгредієнти:

  • Білоголова капуста - 1 шт.
  • Свинина - 500 г
  • Рис - 1/2 скл.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Томатний соус або кетчуп - 2 ст. л.
  • Сметана - 4 ст. л.
  • Бульйон - 500 мл
  • Рослинна олія - ​​2 ст. л.
  • Сіль і перець - за смаком
  • Свіжа зелень, щоб прикрасити страву

Приготування:

1. Спершу підготуємо капусту. Голівку миємо, потім наколюємо її на велику кухонну виделку та занурюємо в окріп на 3 хвилини. Завдяки цьому верхні листки зніматимуться з легкістю. Повторюємо процедуру занурення в окріп, доки не відокремимо необхідну кількість листя від качана. Грубі потовщення посередині кожного листа зрізаємо ножем. Повинні вийти гладкі листи для голубців. Методи зняття та варіння листя на голубці у кожної господині свої. Можна робити так, як зручно Вам.

2. Свинину промиваємо та подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Повторюємо 2 рази. Наш м’ясний фарш має вийти м’яким та однорідним. Через м'ясорубку так само пропускаємо часник і вмішуємо його у фарш.

3. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на грубій тертці. Пасеруємо овочі на сковороді.

4. Рис рекомендуємо заздалегідь замочити на ніч, а перед приготуванням голубців проварити 10 хвилин.

5. Помідори подрібнюємо. Це можна зробити за допомогою блендера або тертки, щоб вийшло томатне пюре. Помідори можна замінити звичайною томатною пастою.

6. Змішуємо фарш, підсмажені овочі, томатне пюре та рис. До м'ясної начинки додаємо сіль, перець.

7. Коли капустяні листки охолонуть, розкладаємо їх окремо один від одного на столі. Фарш кладемо на краю кожного листка та загортаємо конвертом.

8. Після того як ми загорнули всі напівфабрикати для голубців, укладаємо їх на сковороду. Обсмажуємо з усіх боків, доки капустяний лист не стане дещо прозорим.

9. У окрему каструлю наливаємо склянку бульйону та доводимо до кипіння. Перекладаємо голубці зі сковороди в киплячий бульйон.

10. Кетчуп змішуємо зі сметаною та бульйоном, додаємо в каструлю до голубців.

11. Солимо та перчимо. Накриваємо кришкою. Тушкуємо голубці протягом 40-50 хвилин на слабкому вогні.

12. Перед закінченням приготування посипаємо голубці свіжою дрібно нарізаною зеленню.

Голубці вважають однією з найбільш улюблених страв чоловічої половини людства. Приготувавши голубці на нашим рецептом, Ви зможете підкорити будь-яке відважне чоловіче серце та зробити його вразливим до жіночих бажань. Смачного!


Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.