Бараняча нога на крутиві
Поділитися:

Бараняча нога на крутиві

Баранья нога на вертеле.jpg

Інгредієнти:

Приготування: 

1. Баранячу ногу промити, зрізати з неї зайвий жир і прожилки. Робимо в м'ясі надрізи, щоб воно краще промаринувалося. Натираємо ногу сіллю, свіжим меленим перцем, порубаним перцем чилі та оливковою олією. 

2. Баранину посипаємо порубаним чебрецем (можна як свіжим, так і сушеним) і голками розмарину. Ховаємо баранячу ногу в холодильник, бажано на цілу ніч, але не менше 5 годин. Щоб м'ясо не обвітрилося, накрийте його пергаментним папером, фольгою або харчовою плівкою. 

3. Розігріваємо духову шафу до температури 200 градусів. Деко укриваємо пергаментним папером. Збризкуємо невеликою кількістю оливкової олії.

4. Прибираємо з ноги шматочки перцю чилі, викладаємо на деко і відправляємо в духову шафу. При вказаній температурі готуємо 2 години, але не до повної готовності, досмажувати ногу будемо на крутиві. Перевертати щопівгодини, всього 4 рази. Після закінчення вказаного часу дістаємо ногу з духової шафи і даємо їй трохи охолонути. 

5. Потім наколюємо баранячу ногу на крутиво і розпалюємо мангал. Прокручувати крутиво треба кожні 10-15 хвилин. Готувати до повного прогрівання ноги, це близько півтори години. 

6. Коли язики полум'я трохи вщухнуть в мангалі, на вугіллі запікатимемо картоплю. Для цього картоплю середнього розміру треба помити і зробити в ній отвори для часнику і оливкової олії. Часник очищуємо, великі зубчики перерізуємо уздовж на дві частини. У отвори картоплі спочатку крапаємо пару крапель олії, а потім вставляємо часник. Завертаємо кожну окремо картоплю у фольгу і відправляємо в мангал на вугілля, тільки так, щоб отвір з часником був згори.

7. М'ясо смажиться, картопля печеться, а ми переходимо до підготовки інших овочів. Солодку моркву очистити і нарізати товстими колами. Колами нарізуємо і солодкі, м'ясисті помідори. Баклажани нарізати смужками уздовж. 

8. Готове м'ясо прибираємо з мангалу, але з крутива поки не знімаємо, чекаємо овочів. Але не забуваємо про картоплю, яка напевно вже теж приготувався. Готову картоплю дістаємо з мангалу, але поки не розмотуємо - знову ж чекаємо інших овочів.

9. Коли приготується м'ясо і зовсім згасне вогонь, але вугілля ще тлітиме, укладаємо на мангал сітку - готуватимемо овочі. Овочі приготуються дуже швидко, тому не бійтеся, що охолоне м'ясо - не встигне, до того ж зсередини його підігріватиме розжарене крутиво. 

10. На сітку в один шар укладаємо порізані овочі, солимо. Періодично перевертаємо.

11. Вже готові інгредієнти викладаємо на більше блюдо в такому порядку: баклажани, морквина, томати, порізана на шматки баранина. Нагору накладаємо горошок і кукурудзу, притрушуємо порубаною петрушкою. Картоплю подамо окремо на дерев'яній підставці. Позбавляти від фольги картоплю повністю не будемо, тільки трохи розгорнемо фольговий "кокон". За бажанням, картоплю також можна притрусити зеленню. А тепер негайно кличте усіх до столу! Смачного!


Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!