Бараняча нога на крутиві
Поділитися:

Бараняча нога на крутиві

Баранья нога на вертеле.jpg

Інгредієнти:

Приготування: 

1. Баранячу ногу промити, зрізати з неї зайвий жир і прожилки. Робимо в м'ясі надрізи, щоб воно краще промаринувалося. Натираємо ногу сіллю, свіжим меленим перцем, порубаним перцем чилі та оливковою олією. 

2. Баранину посипаємо порубаним чебрецем (можна як свіжим, так і сушеним) і голками розмарину. Ховаємо баранячу ногу в холодильник, бажано на цілу ніч, але не менше 5 годин. Щоб м'ясо не обвітрилося, накрийте його пергаментним папером, фольгою або харчовою плівкою. 

3. Розігріваємо духову шафу до температури 200 градусів. Деко укриваємо пергаментним папером. Збризкуємо невеликою кількістю оливкової олії.

4. Прибираємо з ноги шматочки перцю чилі, викладаємо на деко і відправляємо в духову шафу. При вказаній температурі готуємо 2 години, але не до повної готовності, досмажувати ногу будемо на крутиві. Перевертати щопівгодини, всього 4 рази. Після закінчення вказаного часу дістаємо ногу з духової шафи і даємо їй трохи охолонути. 

5. Потім наколюємо баранячу ногу на крутиво і розпалюємо мангал. Прокручувати крутиво треба кожні 10-15 хвилин. Готувати до повного прогрівання ноги, це близько півтори години. 

6. Коли язики полум'я трохи вщухнуть в мангалі, на вугіллі запікатимемо картоплю. Для цього картоплю середнього розміру треба помити і зробити в ній отвори для часнику і оливкової олії. Часник очищуємо, великі зубчики перерізуємо уздовж на дві частини. У отвори картоплі спочатку крапаємо пару крапель олії, а потім вставляємо часник. Завертаємо кожну окремо картоплю у фольгу і відправляємо в мангал на вугілля, тільки так, щоб отвір з часником був згори.

7. М'ясо смажиться, картопля печеться, а ми переходимо до підготовки інших овочів. Солодку моркву очистити і нарізати товстими колами. Колами нарізуємо і солодкі, м'ясисті помідори. Баклажани нарізати смужками уздовж. 

8. Готове м'ясо прибираємо з мангалу, але з крутива поки не знімаємо, чекаємо овочів. Але не забуваємо про картоплю, яка напевно вже теж приготувався. Готову картоплю дістаємо з мангалу, але поки не розмотуємо - знову ж чекаємо інших овочів.

9. Коли приготується м'ясо і зовсім згасне вогонь, але вугілля ще тлітиме, укладаємо на мангал сітку - готуватимемо овочі. Овочі приготуються дуже швидко, тому не бійтеся, що охолоне м'ясо - не встигне, до того ж зсередини його підігріватиме розжарене крутиво. 

10. На сітку в один шар укладаємо порізані овочі, солимо. Періодично перевертаємо.

11. Вже готові інгредієнти викладаємо на більше блюдо в такому порядку: баклажани, морквина, томати, порізана на шматки баранина. Нагору накладаємо горошок і кукурудзу, притрушуємо порубаною петрушкою. Картоплю подамо окремо на дерев'яній підставці. Позбавляти від фольги картоплю повністю не будемо, тільки трохи розгорнемо фольговий "кокон". За бажанням, картоплю також можна притрусити зеленню. А тепер негайно кличте усіх до столу! Смачного!


Статті та рецепти

  • Пікнік удома або на дачі
    Літо – час пікніків! Але що як на природі небезпечно? М`ясторія знає, як гарно та смачно відпочити в будь-яких умовах. Ми розповімо вам, як влаштувати пікнік будь-де – навіть у вашій власній квартирі!
  • «М`ясторія» в кишені: новий застосунок для смартфонів
    Тепер ви зможете замовляти їжу, отримувати бонуси, дізнаватися про новини та брати участь в акціях – і все це в одному застосунку «М`ясторія»! Ми подбали про те, щоб із «М`ясторією» на смартфоні вам було зручно та легко. Завантажте застосунок на смартфон – і ми завжди будемо у вас під рукою.
  • Готова продукція М`ясторії знов у продажу
    Шановні гості! М`ясторія повертає колишній асортимент. Тепер ми готові доставити свіжі готові страви!