Бараняча нога на крутиві
Поділитися:

Бараняча нога на крутиві

Баранья нога на вертеле.jpg

Інгредієнти:

Приготування: 

1. Баранячу ногу промити, зрізати з неї зайвий жир і прожилки. Робимо в м'ясі надрізи, щоб воно краще промаринувалося. Натираємо ногу сіллю, свіжим меленим перцем, порубаним перцем чилі та оливковою олією. 

2. Баранину посипаємо порубаним чебрецем (можна як свіжим, так і сушеним) і голками розмарину. Ховаємо баранячу ногу в холодильник, бажано на цілу ніч, але не менше 5 годин. Щоб м'ясо не обвітрилося, накрийте його пергаментним папером, фольгою або харчовою плівкою. 

3. Розігріваємо духову шафу до температури 200 градусів. Деко укриваємо пергаментним папером. Збризкуємо невеликою кількістю оливкової олії.

4. Прибираємо з ноги шматочки перцю чилі, викладаємо на деко і відправляємо в духову шафу. При вказаній температурі готуємо 2 години, але не до повної готовності, досмажувати ногу будемо на крутиві. Перевертати щопівгодини, всього 4 рази. Після закінчення вказаного часу дістаємо ногу з духової шафи і даємо їй трохи охолонути. 

5. Потім наколюємо баранячу ногу на крутиво і розпалюємо мангал. Прокручувати крутиво треба кожні 10-15 хвилин. Готувати до повного прогрівання ноги, це близько півтори години. 

6. Коли язики полум'я трохи вщухнуть в мангалі, на вугіллі запікатимемо картоплю. Для цього картоплю середнього розміру треба помити і зробити в ній отвори для часнику і оливкової олії. Часник очищуємо, великі зубчики перерізуємо уздовж на дві частини. У отвори картоплі спочатку крапаємо пару крапель олії, а потім вставляємо часник. Завертаємо кожну окремо картоплю у фольгу і відправляємо в мангал на вугілля, тільки так, щоб отвір з часником був згори.

7. М'ясо смажиться, картопля печеться, а ми переходимо до підготовки інших овочів. Солодку моркву очистити і нарізати товстими колами. Колами нарізуємо і солодкі, м'ясисті помідори. Баклажани нарізати смужками уздовж. 

8. Готове м'ясо прибираємо з мангалу, але з крутива поки не знімаємо, чекаємо овочів. Але не забуваємо про картоплю, яка напевно вже теж приготувався. Готову картоплю дістаємо з мангалу, але поки не розмотуємо - знову ж чекаємо інших овочів.

9. Коли приготується м'ясо і зовсім згасне вогонь, але вугілля ще тлітиме, укладаємо на мангал сітку - готуватимемо овочі. Овочі приготуються дуже швидко, тому не бійтеся, що охолоне м'ясо - не встигне, до того ж зсередини його підігріватиме розжарене крутиво. 

10. На сітку в один шар укладаємо порізані овочі, солимо. Періодично перевертаємо.

11. Вже готові інгредієнти викладаємо на більше блюдо в такому порядку: баклажани, морквина, томати, порізана на шматки баранина. Нагору накладаємо горошок і кукурудзу, притрушуємо порубаною петрушкою. Картоплю подамо окремо на дерев'яній підставці. Позбавляти від фольги картоплю повністю не будемо, тільки трохи розгорнемо фольговий "кокон". За бажанням, картоплю також можна притрусити зеленню. А тепер негайно кличте усіх до столу! Смачного!


Статті та рецепти

  • Бургери, що мікрохвилюють – революційна новинка від «М`ясторія»
    «М`ясторія» не перестає дивувати. Представляємо лінійку бургерів, що мікрохвилюють. Смачно, швидко, а головне легко – ось як можна описати ці страви! Завдяки спеціальній технології паковання булочка залишається пухкою, а м`ясо смакує так, ніби його щойно зняли з вогню.
  • Новорічне передзамовлення від «М`ясторія»
    Передзамовлення – це зручно, швидко та продумано до дрібниць. Великий вибір страв від салатів до основних страв і навіть подарункових наборів зробить будь-яке свято незабутнім. З новорічним передзамовленням від «М`ясторія» ви можете відкинути турботи та насолоджуватись приємними моментами з близькими.
  • Новинки від «М`ясторія»: лінійка easy-to-cook
    «М`ясторія» презентує лінійку готових страв — easy-to-cook! Відбірні інгредієнти, авторські рецепти, збалансовані смаки. Easy-to-cook! — це ідеальний вибір для тих, хто цінує свій час і бажає готувати ресторанні страви вдома за лічені хвилини!