Стейк Оссобуко
Поділитися:

Стейк Оссобуко

Стейк Оссобуко.jpg

Оссобуко (італ. Osso buco, що в перекладі означає «кістка з отвором») - це не просто стейк, а класична італійська страва з яловичини. Для приготування використовується гомілка з кісткою і кістковим мозком всередині, товщиною близько 5 см. Найпопулярнішим соусом для нього є гремолата. Оссобуко пропонують подавати з різотто, полентою або з овочами.

Ми розповімо, як приготувати цю смачну і корисну страву, насичену білками і корисними вуглеводами.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Гомілка яловича з кісткою (Стейк Оссобуко) - 1,5 кг
  • Бульйон яловичий - 300 мл
  • Вино біле сухе (столове) - 300 мл
  • Цибуля ріпчаста (100гр) - 2 шт
  • Селера стеблова - 150 гр
  • Томати червоні - 450 г
  • Лимон - 1 шт
  • Петрушка - 30 гр
  • Часник - 3 зубчики
  • Оливкова олія - 80 мл
  • Вершкове масло - 50 гр

Приготування:

1. Вершкове масло і 50 грам оливкової олії розтопіть на сковороді, додайте м'ясо. На великому вогні обсмажте стейк Оссобуко з обох боків до золотисто-коричневої скоринки із додаванням подрібнених петрушки, розмарину і лаврового листа. На це має піти десь 5 хвилин для кожного з боків. Перед смаженням стейк за бажанням посолити, поперчити, додати мускатний горіх і виваляти в борошні. Борошно додасть густоти соусу.

2. Налийте 300 мл білого сухого вина в сковороду з м'ясом. Зменшивши вогонь, нагрівайте його до тих пір, поки вино не випарується приблизно наполовину.

3. Ріпчасту цибулю, селеру й оливкову олію змішайте на другій сковороді. Обсмажуйте близько 3-5 хвилин. Після чого додайте все це в м'ясо.

4. До отриманої суміші додайте дрібно нарізані очищені томати та налийте яловичий бульйон. Зробивши вогонь мінімальним, накрийте кришкою і поставте тушкуватися на півтори години. Можна підлити бульйон в процесі тушкування, якщо буде здаватись, що це необхідно.

Приготуйте гремолату: помістіть лимон на пів хвилини в окріп, після чого натріть цедру на дрібній тертці. Додайте дрібно нарізану петрушку і часник, перемішайте.

Страва готова і її можна подавати до столу. Смачного!

Статті та рецепти

  • Дні народження «М`ясторія»
    Запрошуємо розділити наше свято і в честь цього пригощаємо всіх гостей келихом ігристого, а також даруємо знижку 30% на все ресторанне меню.
  • Харчо: суп з грузинським темпераментом
    Приготувати справжній харчо самостійно не складно. Дотримуйтеся простих порад, які підготувала для вас «М`ясторія» і насолоджуйтеся автентичною грузинською стравою вдома.
  • Щедрий Вівторок у «М`ясторія»!
    Робіть добро зі смаком разом з «М`ясторія»! З 27.11 до 03.12 ми перерахуємо 10 грн з кожного проданого бургера у фонд «Українські Тигри». Зробіть власний внесок у благодійність легко, просто та смачно!