Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
Поділитися:

Канелоні: приготуйте макарони по-новому!

Канелоні, фарфале, папарделе, тальятеле та десятки інших — це все назви класичної італійської пасти. Канелоні одні з найбільших за розміром серед інших видів і нагадують трубочки великого розміру. У середньому їхній діаметр складає 2-3 сантиметри.

Різноманітні форми пасти спрямовані на те, щоб утримати якомога більше соусу. І канелоні в цьому змаганні отримують однозначну перемогу. Для приготування їх спершу фарширують різноманітними начинками, а потім запікають під ароматним соусом. 

Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами. 

Секрети смачних канелоні

канелоні_1.jpg

Канелоні можна вважати базовим інгредієнтом для багатьох видів пасти. Їх готують з м`ясною начинкою, сиром та зеленню, грибами, курятиною та іншими видами начинки. Перевага страви полягає в тому, що начинку можна приготувати завчасно і начинити канелоні в потрібний момент, наприклад, перед приходом гостей.

На відміну від деяких різновидів пасти канелоні не потрібно відварювати. Це заощаджує час і ви не ризикуєте не доготувати чи переготувати страву. Проте не варто хвилюватися про те, що канелоні залишаться сухими через це. Під час запікання вони поглинуть соус, стануть ніжними й соковитими.

Загалом страва проста і швидка у приготуванні. Єдине, з чим можуть виникнути питання, це спосіб начинки канелоні. Найпростішим варіантом буде використання кондитерського мішка, але ви можете скористатися і звичайною чайною ложкою. Головне, щоб трубочки були заповнені повністю.

Три рецепти канелоні: обирайте свого фаворита

канелоні_2.jpg

Канелоні болоньєзе з фаршем та томатним соусом

Інгредієнти:

  • канелоні — 250 г;
  • фарш (яловичина чи асорті) — 500 г;
  • томати у власному соку — 400 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • молоко — 0,5 л;
  • борошно — 50 г;
  • вершкове масло — 50 г;
  • мускатний горіх — дрібка;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • сир — 300 г;
  • олія — для смаження;
  • спеції — до смаку.

Почнімо із соусу болоньєзе. Для цього подрібніть овочі, на рослинній олії обсмажте цибулю, моркву та часник до золотистості, потім додайте увесь фарш та смажте до готовності м`яса. Після цього викладіть томати у власному соку, додайте спецій та тушкуйте мінімум 20 хв. 

Для соусу бешамель на пательні розтопіть вершкове масло, додайте борошно і перемішайте до однорідності. Починайте поступово вливати молоко, безперервно перемішуючи. Коли соус почне ставати густим, додайте трохи солі, перцю та мускатного горіха. 

Тепер начиніть канелоні соусом болоньєзе. Змастіть форму для запікання соусом бешамель, виклідть один ряд канелоні, зверху полийте бешамелем та посипте натертим сиром. Повторюйте дії, допоки не закінчаться інгредієнти. Запікайте в духовій шафі протягом 30 хвилин за температури 180-200 градусів.

Канелоні з рикотою та шпинатом

Інгредієнти:

  • канелоні — 250 г;
  • рикота — 500 г;
  • моцарела — 200 г;
  • шпинат свіжий — 300 г;
  • томати у власному соку — 400 г;
  • базилік — 1 гілочка;
  • часник — 2 зубчики;
  • цибуля — 1 шт.;
  • оливкова олія — для смаження;
  • вершкове масло — 1 ст. л;
  • цукор — дрібка;
  • сіль, перець, спеції — до смаку.

Розігрійте пательню з рослинною олією, перекладіть туди кілька розрізаних вздовж зубчиків часнику і обсмажуйте до виразного аромату, заберіть зубчики часнику. Перекладіть до пательні подрібнену цибулю й готуйте до золотистості. Потім додайте томати у власному соку, приправте спеціями й дрібкою цукру до смаку. Промийте гілочку базиліку, приберіть зайву рідину і перекладіть в соус. Тушкуйте 10 хв.

Для начинки поєднайте рикоту та шпинат, обсмажений на пательні з вершковим маслом кілька хвилин до зменшення в об`ємі. Приправте спеціями та перемішайте. Начиніть канелоні сирною начинкою.

На форму для приготування викладіть трохи соусу, вверху щільний шар канелоні, знову соус та натертий сир. Повторіть процедуру, поки не використаєте всі інгредієнти. Запікайте протягом 25 хв за температури 200 градусів.

Простий рецепт канелоні з моцарелою та томатами

Інгредієнти:

  • канелоні — 250 г;
  • маленькі кульки моцарели — 300 г;
  • томати чері — 300 г;
  • сир — 200 г;
  • томати у власному соку — 400 мл;
  • цибуля — 1 шт.;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • олія — для смаження;
  • спеції — до смаку.

Ретельно промийте та висушіть томати. Начиніть канелоні в такому порядку: кулька моцарели, томат, сир, томат і знову сир. 

Для соуса обсмажте на олії цибулю та болгарський перець, додайте консервовані або очищені від шкірки томати та спеції. Тушкуйте 5-10 хв до бажаної консистенції.

Викладіть канелоні, поливаючи соусом та прикрасьте натертим сиром. Запікайте 20 хв за температури 180-200 градусів.

Смачного!

Товари

Статті та рецепти

  • Шинка: страва до святкового столу
    Кожен знає: якщо свято — то м`ясо, якщо м`ясо — то шинка. Дотримуємося смачних традицій та пропонуємо приготувати соковиту шинку за найсмачнішими рецептами від «М`ясторія». Ця страва стане не лише окрасою столу до особливих подій, але й смачним варіантом щоденної м`ясної страви.
  • Нова «М`ясторія» — буде смачно!
    Зустрічайте найочікуванішу прем`єру цієї весни від «М`ясторія»! Новий заклад у форматі «М`ясторія» Meat Bar уже готовий до відкриття!
  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.