Біфштекс рубаний Абердин
Поділитися:

Біфштекс рубаний Абердин

У світі існують десятки видів біфштексів. Більшість із них нічим не схожі на звичну для нас рублену котлету — їх готують із цільного шматка м`яса і подають як окрему страву. Проте серед усіх варіантів приготування, найвідомішим залишається біфштекс Абердин.

Біфштекс традиційно готують як основний інгредієнт для бургерів. Але також він смакуватиме як повноцінна м`ясна страва на домашньому барбекю, просто доповніть його овочами та соусами. 

У цій статті «М`ясторія» поділиться, чому біфштекс Абердин цінують у світі та як приготувати смачний біфштекс вдома. 

Історія біфштекса: від котлети до вишуканого делікатесу

Стаття_біфштекси-02_1.jpg

На початку 18 століття законодавцями кулінарної моди були портові міста. Там зустрічались гастрономічні традиції всього світу, поєднувалися у нові комбінації й звідти подорожували далі. Одним із таких осередків стало німецьке місто Гамбург.

Прототипом сучасного біфштекса став Гамбурзький стейк. Його готували із яловичого фаршу, панірувальних сухарів та цибулі. На той момент більше уваги звертали на поживність страви та легкість приготування, а не вишуканість і смак. Цю функцію біфштекс виконував на відмінно.

З Німеччини емігранти привезли страву до Америки. Спочатку до біфштекса додали дві булочки, що зробило страву зручною для споживання на ходу. Пізніше до нього додали соуси, овочі та інші інгредієнти, створивши бургер, який ми знаємо його сьогодні.

Водночас змінився й біфштекс. Його почали виготовляти з преміального м`яса, вирахували правильне співвідношення м`яса та жиру для ідеальної соковитості, знайшли найсмачніші способи приготування. У ході всіх експериментів та вдосконалень, народився біфштекс Абердин.

Чим особливий біфштекс Абердин?

Стаття_біфштекси-04_1.jpg

Яловичину Абердин заслужено вважають однією з найкращих у світі. Порода чорних биків Абердин-Ангус була спеціально виведена, щоб отримати яловичину з досконалою соковитістю, ніжною структурою та високим ступенем мармуровості.

У «М`ясторії» біфштекси виготовляють з тієї ж яловичини, яку використовують на стейки. Вона проходить повний процес витримки, внаслідок якого розкриває багатство свого смаку та стає ще ніжнішою. 

Витримана мармурова яловичина не потребує додаткових спецій та інших інгредієнтів. Наші біфштекси Абердин мають у своєму складі лише яловичину, трохи солі та перцю. 

Як приготувати біфштекс Абердин?

Стаття_біфштекси-03_1.jpg

Для того, щоб правильно приготувати біфштекс вдома, радимо дотримуватися простої інструкції:

  1. дайте біфштексу природним чином нагрітися до кімнатної температури, приберіть зайву вологу паперовим рушником;
  2. приправте сіллю та перцем (якщо вони не входять до складу біфштекса), змастіть олією;
  3. розігрійте пательню, змастіть її оливковою олією і покладіть біфштекс;
  4. обсмажте його на середньому вогні;
  5. після того, як біфштекс підсмажиться з одного боку, лопаткою обережно переверніть його на іншу сторону;
  6. слідкуйте, щоб вогонь не був сильним, інакше біфштекс посмажиться зовні, але залишиться сирим усередині.

Також біфштекс можна готувати на грилі, так він отримає апетитний аромат з димком. 

Крім того, варто пам`ятати про рівні просмажування біфштекса. Преміальна яловичина найкраще смакує в обсмаженні medium-rare. Так вона зберігає соковитість та ніжність. Для цього вам знадобиться в середньому по 1,5 хвилини з кожного боку.

Замовити біфштекс Абердин

біфштекс фірмовий абердин.jpg

Приготувати біфштекс Абердин вдома може кожен. Для цього ви можете обрати набір «Біфштекс з яловичини Абердин», до якого увійшли два біфштекси та оливкова олія. Набір зручно взяти з собою на барбекю або на природу.

Також у нашому асортименті є Біфштекси з витриманої яловичини Абердин (540 г). Спеціальна технологія шокової заморозки зберігає страву соковитою та смачною. Створіть власний кулінарний запас, який завжди під рукою.

Придбати порційні біфштекси Абердин можна у сирому вигляді, а також приготованими на грилі. Вкажіть бажаний рівень просмажування і наші кухарі посмажать біфштекси до вашого смаку.

гриль-бокс 2.jpg

Якщо ви — поціновувач класики, рекомендуємо обов`язково скуштувати класичний бургер з біфштексом Абердин. Смак витриманої яловичини підкреслено золотистим беконом, сиром чеддер, хрумким гірчичним огірком та свіжими овочами. Для страви ми обрали класичне поєднання трьох соусів: Beef, Mississippi BBQ та Чеддер.

Для справжніх м`ясоїдів «М`ясторія» підготувала набори Гриль-бокс №2 та Міні гриль-бокс №2. Крім соковитих біфштексів із яловичини Абердин до їхнього складу увійшли курячі ковбаски, ковбаски Баварські, ковбаски з гірчицею Діжон та фірмові соуси. 

Статті та рецепти

  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.
  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!