Каре ягняти: поради й рецепти
Поділитися:

Каре ягняти: поради й рецепти

Каре ягняти — це один із найцінніших м`ясних делікатесів. М`ясо молодого баранця на тонкому ребрі, яке надає страві соковитості й аромату, не має зайвого жиру, занадто насиченого аромату та жорсткості. Це дозволяє приготувати його будь-яким способом і отримати ніжну, соковиту й апетитну страву.

Ягнят годують виключно молоком, щоб отримати найніжніше м`ясо без жирових прошарків. Готова страва виходить дієтичною та низькокалорійною, що дозволяє вживати її тим, хто дотримується дієти та піклується про своє здоров`я.

Зазвичай каре ягняти готують цільним шматком (7-8 реберець) або розділяють на порційні частини. Для цього його можна запекти, приготувати на грилі або обсмажити. Проте, щоб приготувати каре ягняти вдома, потрібно правильно його обрати та підготувати.

Як правильно обрати каре ягняти?

каре_ягня-03.jpg

Щоб отримати смачну й корисну страву, потрібно в першу чергу правильно обрати м`ясо. При виборі каре ягняти радимо дотримуватися простих правил:

  1. м`ясо молодого ягняти має бути світло-рожевого кольору. Темніші відтінки свідчать про старший вік барана, що може вплинути на ніжність та соковитість каре;
  2. також на вік ягняти вказує відстань між реберцями: що молодший баран, то ближче розташовані ребра;
  3. свіже м`ясо швидко відновлює свою форму після легкого натиску на нього пальцем;
  4. ягня не повинно мати різкого запаху;
  5. поверхня м`яса має бути блискучою та злегка вологою, без липкості.

Крім того, надавайте перевагу охолодженій продукції. Попередньо заморожене м`ясо ягняти втрачає не лише смакові властивості, але й корисні речовини. Придбати відбірне каре фермерського ягняти завжди можна у «М`ясторії». За вашим бажанням наші фахівці допоможуть обрати найкращу частину саме для вас, а також порадять найсмачніші способи приготування.  

Підготовка каре ягняти

Ми вже визначилися з тим, як обрати свіже та якісне каре ягняти, тому прийшов час підготувати його до приготування. Тут вам не знадобиться багато досвіду, просто дотримуйтесь простих правил і весь процес не забере у вас більше ніж 5-10 хвилин.

Для початку огляньте каре, обріжте зайвий жир, якщо він є, та сухожилля під ребрами. Якщо бажаєте готувати кожне реберце окремо, поріжте на порційні частини (1-2 ребра).

Після цього зріжте шар м`яса із зовнішньої частини ребер. Для цього зручно тримати каре за кістку, зробити надріз на відстані 5 см від краю ребра та поступово відділяти м`ясо від кісточки, зрізаючи його плавним рухом донизу.

На останньому етапі підготовки зачистіть ребра. Залиште 5-6 см кістки, розріжте плівку між ребрами та зішкребіть залишки м`якоті на них, ребра мають залишитися абсолютно чистими.

Готуємо каре ягняти вдома

каре_ягня-02.jpg

М`ясо молодого ягняти не обов`язково маринувати, воно вийде однаково ніжним і соковитим. Проте правильний маринад може додати страві нових відтінків смаку й аромату.

Серед популярних маринадів рекомендуємо:

  • оливкова олія, лимонний сік та спеції;
  • йогурт, часник, зелень та духмяні трави;
  • томатний соус на основі аджики, перцю та паприки;
  • соєвий соус з часником та гірчицею.

Час маринування залежить від віку ягняти, у середньому вам знадобиться 1-2 години, щоб м`ясо вийшло ароматним і соковитим.

Рецепт каре ягняти на мангалі

Інгредієнти:

М`ясо підготуйте за інструкцією вище та розріжте на частини по 2 реберця кожна. Поєднайте оливкову олію, подрібнений часник, спеції, листя розмарину та чебрецю, ретельно перемішайте та змастіть ароматною сумішшю каре. Залиште маринуватися мінімум на одну годину. Протягом цього часу підготуйте вугілля, покладіть ребра на решітку та смажте протягом 5 хв з кожного боку. Важливо не переготувати страву, щоб вона залишилася ніжною.

Каре ягняти з овочами в духовці

Інгредієнти:

Каре підготуйте та зачистіть, розріжте на порційні частини (по 1-2 ребра). Для маринаду поєднайте сік одного лимона, оливкову олію, подрібнений часник та спеції. Занурте каре в маринад та залиште на 30 хвилин. Овочі помийте, картоплю та цибулю очистіть. Картоплю поріжте скибками, цибулю — напівкільцями, перець — тонкою смужкою, а томати чері розріжте навпіл. На форму для запікання викладіть реберця, між ними розкладіть шматочки овочів, зверху полийте маринадом, який залишився. Готуйте страву протягом 40 хвилин за температури 180-200 градусів. 

Придбати каре ягняти

каре ягняти.jpg

Придбати свіже та якісне каре ягняти завжди можна у «М`ясторії». Для цього вам навіть не обовʼязково завітати до найближчого магазину-ресторану! Просто замовте обрані товари на сайті, а ми доставимо до вашого порогу. Для доставки Україною ми використовуємо спеціальні термобокси, які збережуть свіжість продукції протягом 2-3 днів.

У нашому асортименті ви можете знайти відбірне каре ягняти. Ми щодня отримуємо продукцію з найкращих фермерських господарств, щоб ви могли отримати виключно свіже мʼясо. Відсутність заморожування та ретельний контроль якості дозволяють гарантувати, що ваші страви вийдуть смачними та корисними.

Товари

314
0.2
75
0.1

Статті та рецепти

  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.
  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!