Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
Стріпси — це продовгуваті шматочки курятини, обгорнуті хрумким паніруванням та обсмажені чи запечені до золотистої скоринки. Завдяки вдалому паніруванню курка залишається ніжною і соковитою, а скоринка хрумкою та ароматною.
Від звичних нам нагетсів стріпси мають кілька суттєвих відмінностей. По-перше, стріпси завжди готують з цільного шматка курятини і в жодному випадку не з фаршу. Порівняно з невеликими за розміром нагетсами, стріпси можуть бути значно більшими і вирізняються продовгуватою формою. Також є різниця у паніруванні: для нагетсів використовують кляр, а для приготування стріпсів — панірувальні сухарі чи пластівці.
Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.
Як приготувати смачні стріпси в хрумкому паніруванні?
Для найсмачніших стріпсів вам знадобиться якісна та свіжа курятина. Оскільки зазвичай стріпси смажать в олії, краще надавати перевагу більш дієтичним частинам. Радимо обрати для страви філе з фермерської чи домашньої курятини.
Важливо не забувати про такий етап, як маринування. Тут немає універсального рішення: ви можете обрати маринад на основі рослинної олії і спецій, соєвого соусу і часнику чи будь-який інший.
Панірування стріпсів передбачає два варіанти. ВИ можете використати звичайні панірувальні сухарі, поєднавши їх зі спеціями. Але більш об`ємні та текстурні стріпси вийдуть з пластівців. Любителям гострого можна сміливо додавати пікантних спецій до панірування. Вони подарують страві оригінальних відтінків і аромату.
Курячі стріпси, як у кращих фастфудах
Класичні курячі стріпси
Інгредієнти:
- куряче філе — 2 шт.;
- борошно — 100 г;
- яйце — 1 шт.;
- вода — 100 мл;
- сіль — 0,5 ч. л;
- перець — до смаку;
- паприка — 0,5 ч. л;
- олія — для смаження;
- борошно, спеції — для панірування.
Спершу підготуйте філе: промийте і висушіть його паперовими рушниками, обріжте шкірки та зайвий жир. Після цього наріжте філе тонкими продовгуватими смужками.
Для кляру поєднайте борошно, яйце, воду та спеції, перемішайте і перекладіть в нього шматочки філе. Перемішайте так, щоб кляр покрив кожну стріпсу й залиште маринуватися на 30 хв в холодильнику.
Після цього підготуйте пласку тарілку з борошном та спеціями. Кожен шматочок по черзі обгорніть у борошно і відразу перекладіть на пательню з добре розігрітою рослинною олією. Смажте до утворення золотистої скоринки.
Курячі стріпси в духовці
Інгредієнти:
- куряче філе — 2 шт.;
- рослинна олія — 3 ст. л;
- сіль — 0,5 ч. л;
- перець — 0,5 ч. л;
- паприка — 1 ч. л;
- сухий часник — 1 ч. л;
- чипси — 1 уп.;
- борошно — 150 г;
- яйця — 2 шт.
Філе з курки промийте, зачистіть та наріжте порційними частинами. Перекладіть їх у глибоку тарілку, додайте спеції та рослинну олію, перемішайте, накрийте харчовою плівкою та залиште маринуватися в холодильнику на 20 хв.
Підготуйте три окремі тарілки: з борошном, з яйцями та подрібненими чипсами. Саме завдяки чипсам стріпси будуть мати яскравий аромат та насичений смак. Кожну стріпсу занурте по черзі в борошно, яйця та панірування з чипсів.
Викладіть всі стріпси на форму для запікання, застелену пергаментом. Важливо, щоб стріпси не торкалися одна до одної. Запікайте в духовій шафі, розігрітій до 200 градусів, протягом 20 хв.
Курячі стріпси в сирному паніруванні
Інгредієнти:
- куряче філе — 2 шт.;
- борошно — 100 г;
- сіль — 0,5 ч. л;
- перець — 1 ч. л;
- паприка — 1 ч. л;
- яйця — 2 шт. ;
- сир твердий — 100 г;
- панірувальні сухарі — 100 г;
- олія — для смаження.
Очищене куряче філе наріжте крупними шматками. Приправте стріпси спеціями так, щоб вони рівномірно покрили птицю. В окремій мисці розбийте яйця, трохи посоліть та перемішайте. Сир натріть і поєднайте з панірувальними сухарями.
Кожен шматочок філе занурте борошно, потім в яйце та панірувальні сухарі з сиром. Обсмажуйте стріпси з обох сторін протягом кількох хвилин до рум`яної скоринки на рослинній олії.
Придбати куряче філе для стріпсів
Ви можете самостійно відвідати магазин, власноруч перевірити свіжість продукції, обрати найкраще філе і придбати для приготування. А можете залишити це нам і просто отримувати задоволення від швидкого й комфортного процесу закупів продуктів.
Обирайте необхідні інгредієнти для своїх страв, а ми доставимо вам відбірну курятину та інші види м`яса й птиці зручним для вас способом. Зробити замовлення можна зробити на сайті, в мобільному застосунку чи чат-боті. Також ми щодня привозимо свіжі інгредієнти до наших фірмових магазинів-ресторанів у Києві, де ми завжди раді допомогти вам у виборі й порадити найсмачніші рецепти.