Домашня ковбаса
Поділитися:

Домашня ковбаса

Домашняя колбаса.jpg

Інгредієнти:

  • Свинина (задня частина) - 1 кг
  • Яловичина - 500 г
  • Сало - 200 г
  • Молоко - 50 мл
  • Гвоздика - 4 шт.
  • Часник - 4 зубчики
  • Рослинна олія - ​​3 ст. л.
  • Цукор - 20 г
  • Свинячі кишки
  • Спеції, сіль та перець - за смаком

Приготування:

  1. Яловичину і свинину нарізаємо невеликими шматками, складаємо в окрему посудину.

  2. Нарізане м'ясо посипаємо цукром, усіма видами спецій, додаємо сіль та перець. Добре перемішуємо. Залишаємо в холодному місці на ніч (приблизно на 12 годин).

  3. Після зазначеного часу додати в посудину з м'ясом дрібно нарізане сало.

  4. Усі інгредієнти перекручуємо на м'ясорубці 2-3 рази.

  5. Додаємо подрібнений часник, заливаємо молоком і ретельно перемішуємо. Повинен вийти фарш однорідної консистенції.

  6. Підготуємо кишки: туго зав'язуємо ниткою з одного кінця кожну кишку.

  7. Начиняємо кишки м'ясом якомога щільніше. Це можна зробити за допомогою чайної ложки або кондитерського мішка.

  8. Коли кишка буде повністю заповнена м'ясним фаршем, міцно зав'язуємо з іншого кінця. Щоб під час приготування кишка не лопнула ковбаску необхідно проткнути голкою в декількох місцях.

  9. Отриману сиру ковбаску загортаємо у фольгу та викладаємо на деко. На дно дека попередньо наливаємо трохи води та додаємо рослинну олію.

  10.  Випікаємо ковбаски в духовці при температурі 200 градусів протягом однієї години. Порада: щоб ковбаса зовні мала золотисту скоринку, за 10 хвилин до закінчення випікання зніміть з неї фольгу.

  11.  Витягаємо нашу домашню ковбасу з духовки та залишаємо охолонути.

У наш час домашню ковбасу вважають вишуканим делікатесом. Насправді страва готується досить легко та швидко. Смачного!


Для приготування цієї страви Ви можете замовити у нашому магазині:

Свинина "Мясторія"

Яловичина "Мясторія"

Сало "Мясторія"


Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.