7 найкращих маринадів для шашлику зі свинини, курки, баранини і яловичини
Поділитися:

7 найкращих маринадів для шашлику зі свинини, курки, баранини і яловичини

Ніщо не звучить так по-літньому, як приготовані на відкритому вогні гриля соковиті м'ясні страви «з димком» і хрусткою апетитною скоринкою.  Незабутній аромат свіжих інгредієнтів, що потріскують на розпеченій решітці, пробуджує апетит і сприяє кулінарним експериментам. Гриль — це, перш за все, традиційний шашлик.  Залишається тільки нескінченно експериментувати з маринадом, гарнірами і соусами, щоразу придумуючи абсолютно нові поєднання.

34583e0ac9357954494e360aff656821(1).png

Варто починати з вибору рецепта і того продукту, який ви хочете приготувати. Популярними варіантами вважаються курка, свинина, баранина і яловичина. Щоб ваш шашлик вийшов ідеальним, ми зібрали 7 кращих маринадів для шашлику.

Як маринувати шашлик, щоб насолоджуватися захоплюючим смаком

Після того, як ви визначилися з «головним героєм» вашого барбекю, слід підібрати для нього правильний маринад, який додасть страві пікантного смаку і аромату, який пробудить апетит. Як правило, до складу маринаду входять суміш спецій, рослинна олія і кислота (наприклад, лимонний сік). М'ясо або овочі кладуть в ємність з кришкою, заливають маринадом і залишають на кілька годин в прохолодному місці. Не терзайте себе питаннями про те, як швидко замаринувати шашлик, а запам'ятайте головне: курці досить півгодини маринування, щоб знайти додаткові відтінки смаку, свинині, яловичині і баранині —  мінімум 2-3 години.

А тепер до деталей:

  • Швидкий маринад для шашлику — цибулевий. Це універсальний варіант. Необхідні інгредієнти — цибуля, мелений чорний перець і сіль за смаком.
  • Прекрасне рішення для свинини і яловичини — медовий маринад. Все, що вам необхідно для маринування шашлику, — мед (1-2 ст.л.), соєвий соус (3 ст.л.), кунжутна олія (1 ч.л.), імбир (1 ч.л.), часник (2 зубчики) і червоний перець.

  • Універсальний маринад — цибулево-томатний. Для його приготування потрібні помідор (1 шт.), цибуля (2 шт.), часник (3-4 зубчики), сіль і перець. Цю суміш потрібно залити склянкою води. Зелень вітається.

  • Ідеальний варіант для курки — лимонний маринад. Готується на основі лимонного соку з додаванням чорного перцю, паприки, сушених італійських трав і солі.

  • Універсальний маринад — цибулево-кефірний. Необхідні інгредієнти для його приготування — цибуля (0.5 кг на 1 кг м'яса), нежирний кефір (0.5 л), хмелі-сунелі (1 ч.л.) і мелений чорний перець.

  • Мінеральний маринад — один з найлегших рецептів для шашлику зі свинини. Все, що вам необхідно для його приготування — мінеральна вода (1.5 склянки), цибуля (2 шт.), паприка, сіль і перець.

  • Найкращий варіант для червоного м'яса — винно-оливковий маринад. Для його приготування необхідно змішати біле вино, оливкову олію і сік одного лимона. А потім додати прованські трави, перець і сіль за смаком.

367d66bc0cc7fe3001bd845ba943b65e (1).png

Тепер ви знаєте, як замаринувати м'ясо на шашлик, щоб насолоджуватися неймовірним результатом.

Свіже м'ясо для шашлику ви можете придбати в нашій мережі магазинів-ресторанів, а також на сайті з доставкою додому:

Шашлики зі свинини

Шашлик з яловичини

Шашлики з курки

Шашлик з баранини

Статті та рецепти

  • Новинки від «М`ясторія»: лінійка easy-to-cook
    «М`ясторія» презентує лінійку готових страв — easy-to-cook! Відбірні інгредієнти, авторські рецепти, збалансовані смаки. Easy-to-cook! — це ідеальний вибір для тих, хто цінує свій час і бажає готувати ресторанні страви вдома за лічені хвилини!
  • Нове відкриття: Meat Bar від «М`ясторія»
    Зустрічайте ще одне смачне місце, де можна скуштувати бургери, шаурму, м`ясні страви, набори для компаній та стейки. Заклад розташувався на фуд-корті ТРЦ Piramida.
  • Національний кешбек в «М`ясторія»
    «М`ясторія» долучається до національного кешбеку! Тепер підтримувати українських виробників і купувати улюблені товари стало ще зручніше та вигідніше. Обирайте найпопулярніші страви в «М`ясторія» і отримуйте кешбек 10% з кожної покупки!