Свинина з апельсинами
Поділитися:

Свинина з апельсинами

Інгредієнти:

  • Свиняча грудинка - 500 гр
  • Сік апельсина - 400 мл
  • Гірчиця - 1 ч. Ложка
  • Мед - 1 ч. Ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Апельсин - 2 шт
  • Рослинна олія - ​​2 ст. ложки
  • Зелень - за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

1. М'ясо промиваємо водою і нарізаємо пластинами як на відбивні. Відбиваємо кожен окремий шматочок. Натираємо сіллю.

2. На розігрітій пательні обсмажуємо свинячу корейку з кожного боку по 3 хвилини.

3. Часник нарізаємо тонкими пластинками і додаємо до м'яса на пательні. Часник має змішатися з м'ясом. Смажимо ще 3 хвилини. Перевертаємо м'ясо на іншу сторону.

4. Розчиняємо в апельсиновому соці гірчицю і мед та доливаємо це в пательню. Бажано взяти свіжовичавлений апельсиновий сік. Тушкуємо 3 хвилини. Знову перевертаємо м'ясо. Щільно закриваємо кришкою. Зменшуємо вогонь на плиті.

5. У такому стані тушкувати вміст пательні 30 хвилин.

6. Очищуємо апельсин. Знімаємо шкірочку, очищуємо кожну часточку фрукта від плівки. Має вийти чисте філе апельсина.

7. Викладаємо часточки апельсина в пательню до м'яса. Трохи струшуємо пательню, щоб свиняча корейка змішалася з апельсинами.

8. Накриваємо кришкою, але стежимо, щоб м'ясо не пригоріло. В такому стані готуємо додатково 15 хвилин.

М'ясо подавати зі свіжими і смаженими апельсинами. Смачного!

Якщо ж апельсини виявились занадто солодкі, додати страві пікантну кислинку допоможуть наші ягідні соуси:

Соус натуральний гірчичний до м'яса

Соус натуральний з журавлини

Соус натуральний з порічок і соку граната

Соус натуральний з брусниці


Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.