Рецепт свинячого шашлику для сезону пікніків
Поділитися:

Рецепт свинячого шашлику для сезону пікніків

Яскраве сонце, запах свіжоскошених трав, період відпусток.  Не дивно, що багато хто називає літо найкращою порою року. А це означає —  саме час відправитися за місто і насолодитися соковитими і ароматними шашликами. Безумовно, приготувати їх можна і вдома, завдяки сучасній техніці, яка дозволяє це зробити з легкістю.  Але вибратися на пікнік з друзями — особливе задоволення. Пропонуємо ознайомитися з рецептом смачного шашлику зі свинини. Після прочитання — приготувати і з'їсти.

Рецепт свиного шашлыка для сезона пикников1.png

Найкращий рецепт шашлику зі свинини в кефірі

Замість звичного цибулевого або томатного маринаду ви завжди можете використовувати кефір.  Шашлики зі свинини в кефірі — вишукана ніжна страва з багатим смаком. У маринад спеції додавати не слід, рекомендуємо обійтися чорним перцем і сіллю.

 Час приготування: 1 година  + 12 годин на маринування м'яса 

 Кількість порцій: 4
Необхідні інгредієнти в рецепті соковитого свинячого шашлику:
  •  800 г свинячої корейки
  •  800 мл кефіру
  •  200 г цукіні
  •  200 г помідорів
  •  200 г баклажанів
  •  200 г червоного болгарського перцю
  •  80 мл оливкової олії
  •  сіль, чорний мелений чорний перець —  за смаком
Етапи приготування шашлику зі свинини:
  1. Корейку вимити та обсушити.  Видалити зайвий жир. Нарізати великими кубиками.
  2. Перекласти м'ясо в глибоку ємність.  Посолити і поперчити. Додати оливкової олії.
  3. Залити кефіром і маринувати 12 годин.
  4. Вимити і обсушити перець.  Видалити плодоніжки і білі плівки, нарізати великими кружечками.
  5. Нарізати баклажани і цукіні великими кружечками.
  6. Вимити помідори і розрізати вздовж навпіл.
  7. Нанизати шашлик на шампури.
  8. Обсмажити м'ясо на відкритому вогні до утворення рум'яної скоринки.  Приготувати овочі на грилі.
  9. Подавати свинячий шашлик з овочами на грилі, а також з вершковим, перцевим або томатним соусом.
Рецепт свиного шашлыка для сезона пикников2.png

Важливо! Більшість з нас не додає рослинну олію до маринаду, а даремно: одна столова ложка на кожен кілограм м'яса допоможе шашлику швидше вкритися хрусткою скоринкою і запобігатиме безконтрольному витіканню м'ясного соку на вугілля.

Найкращий рецепт шашлику зі свинини перед вами. Залишається тільки діяти! І пам'ятайте: щоб пікнік пройшов на «ура», купувати потрібно м'ясо тільки у того виробника, в надійності якого ви впевнені на 100%.

Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.