Медальйони з баранини
Поділитися:

Медальйони з баранини

Інгредієнти:

  • Бараняча вирізка – 0,5 кг
  • Чорні оливки – 1 банка
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль за смаком
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Овочевий бульйон – 150 мл
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Чебрець – дрібка

Приготування:

1. Баранячу вирізку нарізаємо шматочками середнього розміру, попередньо промивши теплою водою. Підсмажуємо м’ясо в сотейнику з високими бортами та потовщеним дном.

2. Перець очищуємо від шкірки. Для цього кладемо його в гарячу воду приблизно на 10 хвилин або в мікрохвильову піч на 2 хвилини. Це процес розм'якшить овоч і шкірка легко відокремиться від плоду. Очищений перець нарізаємо соломкою.

3. Оливки нарізаємо кільцями (кожну оливку — на 3-4 частини). Будьте уважні, обираючи оливки: вони не повинні бути пофарбованими в чорний колір штучно, як це роблять багато виробників. Натуральні оливки мають не чорне, а буре забарвлення.

4. Коли м'ясо почне рум'янитися, відправляємо в сотейник з бараниною перець та оливки.

5. Вливаємо бульйон. Якщо у вас немає бульйону, його можна замінити звичайною кип'яченою водою, але смак страви вийде не таким насиченим.

6. Видавлюємо в сотейник сік лимона. Щоб лимон віддав більше соку, попередньо нагріваємо його 30 секунд в мікрохвильовій печі.

7. Додаємо тростинний цукор, чебрець, сіль і борошно. Готуємо помішуючи, доки м'ясо не стане м’яким.


Страва готова. Смачного!

Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.