Лазанья
Поділитися:

Лазанья

Лазанья.jpg

Інгредієнти:

  • Фарш - 600 г
  • Соус Болоньєзе - 600 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Пшеничне борошно - 2,5 ст. л.
  • Рослинна олія - ​​2 ст. л.
  • Молоко - 500 г
  • Сухі листи для лазаньї - 10 шт.
  • Твердий сир - 300 г

Приготування:

1. У невеликій каструлі або сотейнику розтоплюємо вершкове масло та рослинну олію. Просіюємо борошно та насипаємо його в сотейник, постійно помішуючи вміст посудини. Це забезпечить гладку та однорідну консистенцію соусу.

2. Коли борошно розчиниться, додаємо молоко. Варимо на дуже слабкому вогні. Рідина повинна трохи загуснути.

3. На добре розігрітій сковороді обсмажуємо м'ясний фарш, доки не википить уся зайва рідина.

4. З'єднуємо в сковороді фарш із соусом Болоньєзе. Додаємо сіль та перець.

5. Беремо форму для запікання, викладаємо на дно сухі листи лазаньї, а на них - напівготовий фарш. Потім натираємо сир, а зверху сиру виливаємо соус бешамель, який ми приготували в сотейнику. Соусу бешамель кладемо якомога більше, адже завдяки йому пропікатимуться листи лазаньї.

6. Лазанью укладаємо 2-3 шарами. Кількість шарів залежить від кількості інгредієнтів і розмірів форми для запікання.

7. Останній шар - листи для лазаньї, які ми добре заливаємо соусом бешамель. Зверху засипаємо все сиром. Залишаємо страву на 15 хвилин при кімнатній температурі, наша лазанья має трохи постояти.

8. Відправляємо в духовку, розігріту до температури 180 градусів. Запікаємо протягом 30 хвилин.

Існує величезна кількість рецептів лазаньї. Наш рецепт відрізняється мінімальною кількістю інгредієнтів і швидкістю приготування. Смачного!


Для цієї страви Ви можете замовити в нашому магазині:

Фарш яловичий Абердін

Сир Пармеджано Реджано



Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.