Гуляш із свинячої лопатки
Поділитися:

Гуляш із свинячої лопатки

Інгредієнти:

  • Свиняча лопатка (без кістки) - 1 кг
  • Цибуля - 3 шт
  • Борошно - 1 ст. ложка
  • Спеції для м`яса - за смаком
  • Сіль і перець - за смаком
  • Рослинна олія для смаження
  • Бульйон - за бажанням

Приготування:

1. Шматок свинячої лопатки вимити, добре висушити, видалити жир і сухожилля. Нарізати середніми порційними шматочками по 3-4 см.

2. На сковороді з маслом обсмажити шматки м`яса. Поверхня сковороди повинна бути максимально розігрітою. Смажити шматки м`яса до напівготовності. Індикатор: м`ясо повинно змінити свій колір, взятися скоринкою. У сковороду до м`яса додати спеції, перець, рясно посолити. Потім присипати свинину борошном. Перемішати всі інгредієнти.

3. На дно окремої каструлі або казана розкласти цибулю, яку попередньо необхідно порізати. Форму нарізки вибирайте на свій розсуд, бажано півкільцями або кубиками. Потім додати до цибулі підсмажене м`ясо зі сковороди. При бажанні можна розділити цибулю на дві половини і викласти блюдо шарами. Укласти першу частину на дно, а другою покрити м`ясо зверху.

4. Все залити водою або заздалегідь приготованим бульйоном. Рідини треба додати так, щоб покрило весь вміст каструлі.

5. Тушкується м`ясо півгодини. Рідини має стати в два рази менше. При приготуванні гуляшу в казан або каструлю можна додати болгарський перець або помідор. Це дозволить урізноманітнити блюдо, зробити його особливим.

Гуляш - відмінна повсякденна сімейна страва. Смачного!

Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.