Гуляш із свинячої лопатки
Поділитися:

Гуляш із свинячої лопатки

Гуляш из свиной лопатки.jpg

Інгредієнти:

  • Свиняча лопатка (без кістки) - 1 кг
  • Цибуля - 3 шт
  • Борошно - 1 ст. ложка
  • Спеції для м'яса - за смаком
  • Сіль і перець - за смаком
  • Рослинна олія для смаження
  • Бульйон - за бажанням

Приготування:

1. Шматок свинячої лопатки вимити, добре висушити, видалити жир і сухожилля. Нарізати середніми порційними шматочками по 3-4 см.

2. На сковороді з маслом обсмажити шматки м'яса. Поверхня сковороди повинна бути максимально розігрітою. Смажити шматки м'яса до напівготовності. Індикатор: м'ясо повинно змінити свій колір, взятися скоринкою. У сковороду до м'яса додати спеції, перець, рясно посолити. Потім присипати свинину борошном. Перемішати всі інгредієнти.

3. На дно окремої каструлі або казана розкласти цибулю, яку попередньо необхідно порізати. Форму нарізки вибирайте на свій розсуд, бажано півкільцями або кубиками. Потім додати до цибулі підсмажене м'ясо зі сковороди. При бажанні можна розділити цибулю на дві половини і викласти блюдо шарами. Укласти першу частину на дно, а другою покрити м'ясо зверху.

4. Все залити водою або заздалегідь приготованим бульйоном. Рідини треба додати так, щоб покрило весь вміст каструлі.

5. Тушкується м'ясо півгодини. Рідини має стати в два рази менше. При приготуванні гуляшу в казан або каструлю можна додати болгарський перець або помідор. Це дозволить урізноманітнити блюдо, зробити його особливим.

Гуляш - відмінна повсякденна сімейна страва. Смачного!

Статті та рецепти

  • Святкове передзамовлення до Великодня
    Великдень – це свято, що дарує тепло й особливі моменти поруч із найріднішими. Час, коли за столом збираються найближчі люді, а рідні традиції наповнюють все затишком і щирістю. Передзамовлення від «Мʼясторія» дозволяє насолоджуватися святом без зайвих турбот.
  • Новинки у лінійці «Томлене м`ясо» від «М`ясторія»
    «М`ясторія» ні на хвилину не зупиняється, щоб продовжувати дивувати вас новинками. Цього разу представляємо не один, а цілих три продукти з лінійки «Томлене м`ясо». Ніжна томлена курка в азійському, гостро-солодкому та карі соусах.
  • Графік роботи у Новорічні свята
    Графік роботи магазинів-ресторанів «М`ясторія» під час Новорічних свят.