Яловичина по-техаськи
Поділитися:

Яловичина по-техаськи

Інгредієнти:

  •  Яловичина –  500 гр
  •  Качан кукурудзи –  8 шт
  •  Вино червоне –  20 мл
  •  Кетчуп для шашлику –  70 гр
  •  Рослинна олія –   ​​4 ст. ложки
  •  Перець солодкий –  1 шт
  •  Свіжа зелень –  1 пучок
  •  Сіль і перець – за смаком
 Приготування:
  1.  М'ясо промити і нарізати шматками для смаження на вугіллі, як для шашлику.

  2.  Приготувати маринад. Він складається з вина, олії (2 столові ложки – половина із зазначеної кількості), кетчупу, солі і меленого перцю. Все це змішати і в цьому маринаді витримати яловичину 30 хвилин.

  3.  Промити солодкий перець, очистити від насіння.  Нарізати кубиками або часточками. Розміри перцю повинні бути приблизно, як і шматки м'яса.

  4. Нанизати на шампур по черзі – шматок яловичини, качан кукурудзи, солодкий перець. Чергувати по довжині всієї залізної шпажки.  Качани треба брати в співвідношенні з розмірами шматків яловичини.

  5.  Смажити м'ясо і кукурудзу приблизно по 15 хвилин.  Якщо м'ясо протягом цього часу не приготувалося, обсмажити довше.  Готовність м'яса слугує індикатором готовності всієї страви.

  6.  На окрему тацю викласти свіжу зелень (бажано листи кучерявого салату), зверху смажене м'ясо яловичини, качани кукурудзи і перець.  Зверху побризкати олією. Декором буде слугувати дрібно порізана зелень.

Яловичина по-техаськи подається з соусом на томатній основі.  

Смачного!

Також пропонуємо томатні соуси до яловичини по-техаський:

Соус Гострий томат ТМ Вогняр

Соус Прянощі і радість ТМ Вогняр

Соус Український Кетча ТМ Руна

Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.