Яловичина на грилі з соусом із арахісу
Інгредієнти:
- Яловичина – 200 гр
- Сік ананаса – 250 мл
- Масло арахісове – 250 мл
- Соєвий соус - 65 гр
- Рослинна олія – 70 мл
- Соус чилі – 40 гр
- Часник – 2 зубчики
- Імбир натертий – 2 гр
- Часниковий порошок – 1 гр
- Цибулевий порошок – 1 гр
- Сіль і перець – за смаком
-
Шматок стейку із яловичини добре промити і нарізати шматками середньої величини.
-
Перемішати рослинну олію (велику частину 50 гр), соєвий соус, імбир і подрібнений часник. У отриманий гострий маринад занурити шматки м'яса. Залишити в холодильнику на ніч.
-
На відкритому вогні, на розігрітих ґратах смажити шматки м'яса. По 3 хвилини з кожного боку. Ступінь смаження м'яса середній. Ґрати заздалегідь змастити рослинною олією (20 мл), що залишилася. Для того, щоб м'ясо не прилипло до ґрат.
-
Для приготування соусу знадобиться пательня. Ємність має бути спочатку холодною. Відразу в ній змішати сік ананаса, арахісову олію, порошки часнику і цибулі, соус чилі. Поставити пательню на вогонь. Соус постійно помішувати. Ступінь готовності визначається за густиною соусу. Він має бути тягучим.
-
Порційні просмажені шматки м'яса викласти на посудину або окремі тарілки і полити соусом. Соус в соусниці або порційних піалах.
Солодке м'ясо, гострий пряний аромат, вишуканість китайської кухні – незабутній смаколик. Смачного!