Яловичина на грилі з соусом із арахісу
Поділитися:

Яловичина на грилі з соусом із арахісу

Інгредієнти:

  • Яловичина – 200 гр
  • Сік ананаса – 250 мл
  • Масло арахісове – 250 мл
  • Соєвий соус - 65 гр
  • Рослинна олія – 70 мл
  • Соус чилі – 40 гр
  • Часник – 2 зубчики
  • Імбир натертий – 2 гр
  • Часниковий порошок – 1 гр
  • Цибулевий порошок – 1 гр
  • Сіль і перець – за смаком
Приготування: 
  1. Шматок стейку із яловичини добре промити і нарізати шматками середньої величини. 

  2. Перемішати рослинну олію (велику частину 50 гр), соєвий соус, імбир і подрібнений часник. У отриманий гострий маринад занурити шматки м'яса. Залишити в холодильнику на ніч. 

  3. На відкритому вогні, на розігрітих ґратах смажити шматки м'яса. По 3 хвилини з кожного боку. Ступінь смаження м'яса середній. Ґрати заздалегідь змастити рослинною олією (20 мл), що залишилася. Для того, щоб м'ясо не прилипло до ґрат. 

  4. Для приготування соусу знадобиться пательня. Ємність має бути спочатку холодною. Відразу в ній змішати сік ананаса, арахісову олію, порошки часнику і цибулі, соус чилі. Поставити пательню на вогонь. Соус постійно помішувати. Ступінь готовності визначається за густиною соусу. Він має бути тягучим. 

  5. Порційні просмажені шматки м'яса викласти на посудину або окремі тарілки і полити соусом. Соус в соусниці або порційних піалах. 

Солодке м'ясо, гострий пряний аромат, вишуканість китайської кухні – незабутній смаколик. Смачного!

Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.