Буженина
Інгредієнти:
Приготування:
-
Свинину ретельно промиваємо, очищуємо від сухожиль і забруднень. Найкращий вид м'яса для приготування буженини - задня стегнова частина.
-
Подрібнюємо часник, додаємо до нього сіль, дрібно нарізаний лавровий лист і висипаємо мелений чорний перець. Усю суміш добре перемішуємо. Можна використовувати до 2 головок часнику на таку кількість м'яса, адже гострий смак додасть вишуканості буженині.
-
Натираємо м'ясо часниковою сумішшю.
-
Готуємо соус для маринаду - змішуємо майонез і гірчицю. Ретельно покриваємо увесь шматок свинини цим соусом.
-
У окремий посуд викладаємо м'ясо та залишаємо його маринуватися на 12 годин.
-
Після зазначеного часу запікаємо його в духовій шафі, попередньо обгорнувши м’ясо багатошаровою фольгою. Бажано щоб сік із м'яса не витікав крізь фольгу, адже це забезпечує ефект випікання буженини у власному соку. Замість фольги також можна використовувати рукав для запікання. Смак дещо зміниться через використання іншого виду термообробки, але страва буде не менш смачною.
-
Випікаємо буженину протягом 3 годин при температурі 150 градусів.
-
Витягуємо з духовки буженину, залишаємо на деякий час охолонути.
До буженини чудово підійдуть кисло-солодкі ягідні соуси:
Соус натуральний з порічок та ягід брусниці
Соус натуральний з журавлини
Соус натуральний з порічок та гранатового соку
Соус натуральний з брусниці