Брізоль
Поділитися:

Брізоль

Бризоль.jpg

Інгредієнти: 

  • Яловичина –  400 гр
  • Яйця –  5 шт 
  • Цибуля –  1 шт
  • Борошно –  5 ст. л. 
  • Рослинна олія –  3 ст. л.
  • Сіль і перець –  за смаком
Приготування: 

1. Цілісний шматок яловичини промити і обсушити. Нарізати на шматки і пропустити через м'ясорубку. Фарш має вийти не дрібним, а з яскраво вираженим м'ясним кольором і консистенцією. 

2. Наступною після м'яса, пропустити через м'ясорубку цибулю. Змішати разом м'ясо і цибулю. Ретельно перемішати і замісити як тісто. Додати сіль і перець. 

3. З'єднати 1 яйце і м'ясну масу. Добре змішати і розділити на рівні чотири грудки м'ясного фаршу.

4. Одне яйце збити в легку піну і вилити в плоску тарілку. 

5. Взяти одну частину яловичого фаршу, посипати борошном, щоб він не прилипав до рук. Розкачати качалкою відповідно до розміру пательні. Для вашої зручності, під час розкочування фаршу скористайтеся харчовою плівкою. Покладіть її поверх м'яса і на ній розкочуйте. 

6. Коржик, який ви розкачали, занурте в яйце з одного боку. Не перевертати на інший бік. Вміст тарілки акуратно викладіть на розігріту пательню. Яйце має бути під м'ясом. Потім через 7-10 хвилин перевернути коржик на бік м'яса. Підсмажити до готовності. Не забудьте, що пательню треба змастити рослинною олією перед тим, як укласти на неї напівфабрикат брізоля. 

7. З іншими трьома м'ясними грудочками виконати ту саму процедуру - розкачати, занурити в яйце і обсмажити. Ця страва  припаде до смаку навіть діткам. Обирайте начинку на свій смак. 

Смачного!


Брізоль прекрасно поєднується з такими соусами:

Соус Український Кетча ТМ Руна

Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.