Бараняча лопатка на вугіллі
Поділитися:

Бараняча лопатка на вугіллі

Інгредієнти:

Приготування: 

  1. Лопатку молодого баранчика позбавляємо кістки, тільки дуже акуратно. Лопатка має залишитися цілісним шматком. 
  2. Очищений часник ділимо навпіл уздовж зубчика. 
  3. Очищену моркву нарізуємо соломкою крупно. 
  4. Натираємо м`ясо всередині і зовні сіллю, сумішшю перців (але пам`ятаєте, хороший перець дешевим не буває, дуже уважно вивчайте склад). Робимо в м`ясі надрізи (проколи) і начиняємо їх часточками часнику і порубаної моркви. Поливаємо оливковою олією, замотуємо лопатку в харчову плівку (щоб швидше маринувалося) і залишаємо у такому вигляді баранину на 15-30 хвилин. 
  5. А поки підготуємо місце для смаження: дрова фруктових дерев спалюємо до вугілля. 
  6. Нарізуємо скибочками баклажан - вздовж овоча. 
  7. Великими кільцями нарізуємо помідори (використайте солодкі і м`ясисті сорти). 
  8. Вже промариноване м`ясо позбавляємо плівки. Запікати баранину будемо у фользі, щоб не спалити і не забруднити у вугілля. У всередину лопатки (на місце, де була кістка) засовуємо металеву трубу (труба буде, нагрівається і просмажувати лопатку усередині, на зразок великого шампура). Краї труби повинні виглядати, не менше ніж на 10 сантиметрів з кожного боку. На фольгу (шматок фольги має бути таким, що відповідає розміру лопатки) викладаємо баклажани і помідор, згори викладаємо лопатку, гарненько закриваємо фольгою (робимо багато, але дуже тонких проколів, щоб м`ясо "дихало" і в той же час, щоб в отвори не потрапляв попіл) і відправляємо на вугілля. Баранячу лопатку треба періодично перевертати. Готується дуже швидко. Перевіряти готовність можна тонким лезом ножа, якщо воно проходить легко і з м`яса не сочиться кров – страва готова. 
Перед подачею м`ясо порубайте на шматки, посипте страву сумішшю італійських трав. Смачного!

Бараняча лопатка гармонійно поєднується з томатними і ягідними соусами:

Соус Сацебелі ТМ Руна

Соус Гострий томат ТМ Вогняр

Соус Український Кетча ТМ Руна

Соус натуральний з порічок і ягід брусниці

Соус натуральний з журавлини

Соус натуральний з порічок і соку граната

Соус натуральний з брусниці


Статті та рецепти

  • Розпочинаємо сезон барбекю!

    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного та смачного URBAN BBQ — сучасного відпочинку з м’ясом на відкритому повітрі, терасі чи просто у дворі. Замовляйте відбірне мариноване м’ясо, соковиті стейки, авторські соуси, напої та насолоджуйтеся легкою атмосферою справжнього міського барбекю!

  • Святкове передзамовлення до Великодня
    Великдень – це свято, що дарує тепло й особливі моменти поруч із найріднішими. Час, коли за столом збираються найближчі люді, а рідні традиції наповнюють все затишком і щирістю. Передзамовлення від «Мʼясторія» дозволяє насолоджуватися святом без зайвих турбот.
  • Новинки у лінійці «Томлене м`ясо» від «М`ясторія»
    «М`ясторія» ні на хвилину не зупиняється, щоб продовжувати дивувати вас новинками. Цього разу представляємо не один, а цілих три продукти з лінійки «Томлене м`ясо». Ніжна томлена курка в азійському, гостро-солодкому та карі соусах.