Бараняча лопатка на вугіллі
Поділитися:

Бараняча лопатка на вугіллі

Баранья лопатка на угляx.jpg

Інгредієнти:

Приготування: 

  1. Лопатку молодого баранчика позбавляємо кістки, тільки дуже акуратно. Лопатка має залишитися цілісним шматком. 

  2. Очищений часник ділимо навпіл уздовж зубчика. 

  3. Очищену моркву нарізуємо соломкою крупно. 

  4. Натираємо м'ясо всередині і зовні сіллю, сумішшю перців (але пам'ятаєте, хороший перець дешевим не буває, дуже уважно вивчайте склад). Робимо в м'ясі надрізи (проколи) і начиняємо їх часточками часнику і порубаної моркви. Поливаємо оливковою олією, замотуємо лопатку в харчову плівку (щоб швидше маринувалося) і залишаємо у такому вигляді баранину на 15-30 хвилин. 

  5. А поки підготуємо місце для смаження: дрова фруктових дерев спалюємо до вугілля. 

  6. Нарізуємо скибочками баклажан - вздовж овоча. 

  7. Великими кільцями нарізуємо помідори (використайте солодкі і м'ясисті сорти). 

  8. Вже промариноване м'ясо позбавляємо плівки. Запікати баранину будемо у фользі, щоб не спалити і не забруднити у вугілля. У всередину лопатки (на місце, де була кістка) засовуємо металеву трубу (труба буде, нагрівається і просмажувати лопатку усередині, на зразок великого шампура). Краї труби повинні виглядати, не менше ніж на 10 сантиметрів з кожного боку. На фольгу (шматок фольги має бути таким, що відповідає розміру лопатки) викладаємо баклажани і помідор, згори викладаємо лопатку, гарненько закриваємо фольгою (робимо багато, але дуже тонких проколів, щоб м'ясо "дихало" і в той же час, щоб в отвори не потрапляв попіл) і відправляємо на вугілля. Баранячу лопатку треба періодично перевертати. Готується дуже швидко. Перевіряти готовність можна тонким лезом ножа, якщо воно проходить легко і з м'яса не сочиться кров – страва готова. 

Перед подачею м'ясо порубайте на шматки, посипте страву сумішшю італійських трав. Смачного!

Бараняча лопатка гармонійно поєднується з томатними і ягідними соусами:

Соус Сацебелі ТМ Руна

Соус Гострий томат ТМ Вогняр

Соус Український Кетча ТМ Руна

Соус натуральний з порічок і ягід брусниці

Соус натуральний з журавлини

Соус натуральний з порічок і соку граната

Соус натуральний з брусниці


Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!