Соус Ткемалі
Поділитися:

Соус Ткемалі

Соус Ткемали.jpg

Інгредієнти:

  • Сливи - 70 г
  • Червоний стручковий перець - 1 шт.
  • Кінза - за смаком
  • Кріп - за смаком
  • Часник - за смаком
  • Приправа хмелі-сунелі - за смаком
  • Сіль - за смаком


Приготування:

1. Миємо сливи, кладемо їх у каструлю, заливаємо водою та відправляємо на вогонь. Варимо на середньому вогні протягом 10 хвилин, не довше. Порада: для цього соусу радимо використовувати сливи кислих сортів.

2. Охолоджуємо, з приготованих слив витягуємо кісточки, а потім перетираємо їх в однорідну масу.

3. У сливову заготовку вкидаємо дрібно нарізаний перець, додаємо сіль.

4. Зелень і часник перетираємо в спеціальній ступці. Отриману масу перекладаємо в посудину зі сливами, додаємо спеції. Перемішуємо.

Соус Ткемалі ідеально підходить до смаженого м'яса. Кислі сливи допомагають шлунку краще впоратися із жирною їжею, яка зазвичай важко перетравлюється. Смачного!


У нашому магазині Ви також можете придбати готові натуральні соуси з кислинкою:

Соус натуральний з порічкою та ягід брусниці

Соус натуральний з журавлини

Соус натуральний з порічок та гранатового соку

Соус натуральний з брусниці


Статті та рецепти

  • Шинка: страва до святкового столу
    Кожен знає: якщо свято — то м`ясо, якщо м`ясо — то шинка. Дотримуємося смачних традицій та пропонуємо приготувати соковиту шинку за найсмачнішими рецептами від «М`ясторія». Ця страва стане не лише окрасою столу до особливих подій, але й смачним варіантом щоденної м`ясної страви.
  • Нова «М`ясторія» — буде смачно!
    Зустрічайте найочікуванішу прем`єру цієї весни від «М`ясторія»! Новий заклад у форматі «М`ясторія» Meat Bar уже готовий до відкриття!
  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.