Соус Ткемалі
Поділитися:

Соус Ткемалі

Соус Ткемали.jpg

Інгредієнти:

  • Сливи - 70 г
  • Червоний стручковий перець - 1 шт.
  • Кінза - за смаком
  • Кріп - за смаком
  • Часник - за смаком
  • Приправа хмелі-сунелі - за смаком
  • Сіль - за смаком


Приготування:

1. Миємо сливи, кладемо їх у каструлю, заливаємо водою та відправляємо на вогонь. Варимо на середньому вогні протягом 10 хвилин, не довше. Порада: для цього соусу радимо використовувати сливи кислих сортів.

2. Охолоджуємо, з приготованих слив витягуємо кісточки, а потім перетираємо їх в однорідну масу.

3. У сливову заготовку вкидаємо дрібно нарізаний перець, додаємо сіль.

4. Зелень і часник перетираємо в спеціальній ступці. Отриману масу перекладаємо в посудину зі сливами, додаємо спеції. Перемішуємо.

Соус Ткемалі ідеально підходить до смаженого м'яса. Кислі сливи допомагають шлунку краще впоратися із жирною їжею, яка зазвичай важко перетравлюється. Смачного!


У нашому магазині Ви також можете придбати готові натуральні соуси з кислинкою:

Соус натуральний з порічкою та ягід брусниці

Соус натуральний з журавлини

Соус натуральний з порічок та гранатового соку

Соус натуральний з брусниці


Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
    Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.