Соус Ткемалі
Поділитися:

Соус Ткемалі

Соус Ткемали.jpg

Інгредієнти:

  • Сливи - 70 г
  • Червоний стручковий перець - 1 шт.
  • Кінза - за смаком
  • Кріп - за смаком
  • Часник - за смаком
  • Приправа хмелі-сунелі - за смаком
  • Сіль - за смаком


Приготування:

1. Миємо сливи, кладемо їх у каструлю, заливаємо водою та відправляємо на вогонь. Варимо на середньому вогні протягом 10 хвилин, не довше. Порада: для цього соусу радимо використовувати сливи кислих сортів.

2. Охолоджуємо, з приготованих слив витягуємо кісточки, а потім перетираємо їх в однорідну масу.

3. У сливову заготовку вкидаємо дрібно нарізаний перець, додаємо сіль.

4. Зелень і часник перетираємо в спеціальній ступці. Отриману масу перекладаємо в посудину зі сливами, додаємо спеції. Перемішуємо.

Соус Ткемалі ідеально підходить до смаженого м'яса. Кислі сливи допомагають шлунку краще впоратися із жирною їжею, яка зазвичай важко перетравлюється. Смачного!


У нашому магазині Ви також можете придбати готові натуральні соуси з кислинкою:

Соус натуральний з порічкою та ягід брусниці

Соус натуральний з журавлини

Соус натуральний з порічок та гранатового соку

Соус натуральний з брусниці


Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!