Соус Ткемалі
Поділитися:

Соус Ткемалі

Соус Ткемали.jpg

Інгредієнти:

  • Сливи - 70 г
  • Червоний стручковий перець - 1 шт.
  • Кінза - за смаком
  • Кріп - за смаком
  • Часник - за смаком
  • Приправа хмелі-сунелі - за смаком
  • Сіль - за смаком


Приготування:

1. Миємо сливи, кладемо їх у каструлю, заливаємо водою та відправляємо на вогонь. Варимо на середньому вогні протягом 10 хвилин, не довше. Порада: для цього соусу радимо використовувати сливи кислих сортів.

2. Охолоджуємо, з приготованих слив витягуємо кісточки, а потім перетираємо їх в однорідну масу.

3. У сливову заготовку вкидаємо дрібно нарізаний перець, додаємо сіль.

4. Зелень і часник перетираємо в спеціальній ступці. Отриману масу перекладаємо в посудину зі сливами, додаємо спеції. Перемішуємо.

Соус Ткемалі ідеально підходить до смаженого м'яса. Кислі сливи допомагають шлунку краще впоратися із жирною їжею, яка зазвичай важко перетравлюється. Смачного!


У нашому магазині Ви також можете придбати готові натуральні соуси з кислинкою:

Соус натуральний з порічкою та ягід брусниці

Соус натуральний з журавлини

Соус натуральний з порічок та гранатового соку

Соус натуральний з брусниці


Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.