Соус Ткемалі
Інгредієнти:
Приготування:
1. Миємо сливи, кладемо їх у каструлю, заливаємо водою та відправляємо на вогонь. Варимо на середньому вогні протягом 10 хвилин, не довше. Порада: для цього соусу радимо використовувати сливи кислих сортів.
2. Охолоджуємо, з приготованих слив витягуємо кісточки, а потім перетираємо їх в однорідну масу.
3. У сливову заготовку вкидаємо дрібно нарізаний перець, додаємо сіль.
4. Зелень і часник перетираємо в спеціальній ступці. Отриману масу перекладаємо в посудину зі сливами, додаємо спеції. Перемішуємо.
Соус Ткемалі ідеально підходить до смаженого м'яса. Кислі сливи допомагають шлунку краще впоратися із жирною їжею, яка зазвичай важко перетравлюється. Смачного!
У нашому магазині Ви також можете придбати готові натуральні соуси з кислинкою:
Соус натуральний з порічкою та ягід брусниці
Соус натуральний з журавлини
Соус натуральний з порічок та гранатового соку
Соус натуральний з брусниці