Соус з інжиру до м’яса
Інгредієнти:
- Чорний інжир - 0,5 кг
- Часник - 1 голівка
- Червоний стручковий перець - 1 шт.
- Болгарський перець - 1 шт.
- Оцет - 1 ст. л.
- Сіль і перець - за смаком
Приготування:
1. Цілий інжир перемелюємо на м'ясорубці або беремо готовий інжировим джем.
2. Часник подрібнюємо ножем або за допомогою спеціального преса.
3. Ріжемо червоний перець чилі якомога дрібніше, додаємо сіль, цукор, чорний мелений перець і оцет.
4. Добре перемішуємо, переливаємо в скляні банки та відправляємо стерилізуватися в духову шафу на 15-20 хвилин, попередньо розігріту до 150 градусів. Соус можна протушкувати і на газовій плиті в каструлі, не накриваючи кришкою, але тоді потрібно буде його часто помішувати.
5. Соус можна зберігати і в сирому вигляді, але в холодильнику та не більше двох місяців.
Інжировий соус підходить до всіх видів м'яса та птиці. Перед подачею необхідно його підігріти. Смачного!
У нашому магазині Ви можете підібрати готові натуральні солодкі соуси з чилі:
Соус Пряність і радість ТМ Вогняр