Соус Бажи
Поділитися:

Соус Бажи

Соус Бажи.jpg

Інгредієнти:

  • Волоські горіхи - 1 скл.
  • Кінза - пучок
  • Часник - 2-4 зубчики
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Горіхове масло - 1 ч. л.
  • Шафран - за смаком
  • Приправа хмелі-сунелі - за смаком
  • Сіль та перець - за смаком

Приготування:

1. Очищуємо горіхи, підсушуємо їх у духовці протягом 5-7 хвилин. Із зерен знімаємо шкірку, подрібнюємо. Порада: горіхи краще подрібнити за допомогою м'ясорубки.

2. Свіжий очищений часник кладемо в дерев'яну ступку, туди ж додаємо кінзу. Для більш вираженого часникового запаху додайте ще й зелений часник (пір'я). Ретельно перетираємо з сіллю.

3. Подрібнені горіхи та зелену кашку перекладаємо в окрему посудину середнього розміру.

4. Додаємо туди горіхове масло та шафран, перемішуємо.

5. Заливаємо нашу суміш водою. Від доданої кількості води залежатиме консистенція соусу: якщо Ви хочете, щоб соус був рідким - наливайте побільше води; якщо хочете, щоб був густим - наливайте поменше.

6. Додаємо оцет, хмелі-сунелі та перець. За бажанням Ви можете додати будь-які улюблені приправи. Експериментуйте, в цьому немає нічого поганого.

Чудово смакує з м'ясом, рибою та баклажанами. Смачного!


Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.