
Рулетики з яловичини із селерою
Інгредієнти:
- Яловичина – 800 гр
- Цибуля – 2 шт
- Морковка – 1 шт
- Корінь селери – 1 шт
- Зелень селери і цибулі – 1 пучок
- Сметана – 200 гр
- Вершкове масло – 3 ст. ложки
- Рослинна олія – 1 ст. ложка
- Сіль і перець – за смаком
1. Промити м'ясо, очистити від плівок, сухожилля і забруднень. Нарізати порційними шматками, як на відбивні. Повинна вийти велика кількість м'ясних шматків. Кожен трохи натерти сіллю і перцем.
2. Пасерувати нарізану кубиками цибулю на вершковому маслі.
3. Нарізати кубиками корінь селери. Чим дрібніше селера - тим більш ніжний смак начинки. Додати, до вже просмаженої до прозорості цибулі.
4. Натерти на великій терці або не крупно нарізати моркву і додати на пательню, де смажаться овочі. Посолити овочеву начинку і додати перець.
5. У руку взяти одну сиру відбивну, викласти на середину овочеву начинку. І згорнути шматок яловичини в рулет. Перев'язати ниткою або по кутках приколоти зубочистками.
6. Розігріти пательню з рослинною олією. Олія має бути достатньо гарячим. Але смажити рулети на середньому вогні. Викласти одним шаром яловичину і просмажити кожну сторону м'ясного рулетика по 5 хвилин. Якщо рулетів вийшло багато, потрібно зробити кілька етапів для смаження.
7. Подавати яловичі рулетики зі свіжою зеленню селери і цибулі. Сметана подається як соус. Можна замінити на гострі соуси, або соуси з паприкою.
Рулети з селерою можна смажити на решітці мангалу або на грилі. На природі ця страва буде ще смачніше. Напівфабрикат можна зробити вдома, а потім приготувати страву на відкритому повітрі, на вугіллі.
Смачного!