Журавлинний соус із грейпфрутом
Інгредієнти:
- Рожевий грейпфрут - 2 шт.
- Вода - 1 скл.
- Свіжа журавлина - 2,5 скл.
- Цукор - 1 скл.
- Свіжа м'ята - 2 ст. л.
Приготування:
1. У каструлю з потовщеним дном наливаємо воду та насипаємо цукор. Ставимо на середній вогонь і, помішуючи, варимо до однорідної консистенції.
2. Вичавлюємо сік із грейпфрутів, а цедру нарізаємо великими смужками.
3. У каструлю до сиропу додаємо цедру. Готуємо, доки цедра не стане м'якою.
4. Додаємо грейпфрутовий сік та свіжу журавлину (ягоди обов'язково промиваємо та перебираємо). Готуємо, доки журавлина не почне тріскатися.
5. Витягуємо з соусу цедру грейпфрута, щоб маринад не став гірким.
6. Переливаємо у герметичний посуд, посипаємо м'ятою (її теж попередньо промиваємо та дрібно нарізаємо) і щільно накриваємо кришкою. Соус можна подавати після того, як він прохолоне.
Соус має кисло-солодкий та освіжаючий смак. Його можна подавати до відвареного, смаженого або запеченого м'яса. Смачного!
У нашому магазині Ви можете замовити готові натуральні ягідні соуси:
Соус натуральний з порічок та ягід брусниці
Соус натуральний з журавлини
Соус натуральний з порічок та гранатового соку
Соус натуральний з брусниці