Журавлинний соус із грейпфрутом
Поділитися:

Журавлинний соус із грейпфрутом

Інгредієнти:

  • Рожевий грейпфрут - 2 шт.
  • Вода - 1 скл.
  • Свіжа журавлина - 2,5 скл.
  • Цукор - 1 скл.
  • Свіжа м'ята - 2 ст. л.

Приготування:

1. У каструлю з потовщеним дном наливаємо воду та насипаємо цукор. Ставимо на середній вогонь і, помішуючи, варимо до однорідної консистенції.

2. Вичавлюємо сік із грейпфрутів, а цедру нарізаємо великими смужками.

3. У каструлю до сиропу додаємо цедру. Готуємо, доки цедра не стане м'якою.

4. Додаємо грейпфрутовий сік та свіжу журавлину (ягоди обов'язково промиваємо та перебираємо). Готуємо, доки журавлина не почне тріскатися.

5. Витягуємо з соусу цедру грейпфрута, щоб маринад не став гірким.

6. Переливаємо у герметичний посуд, посипаємо м'ятою (її теж попередньо промиваємо та дрібно нарізаємо) і щільно накриваємо кришкою. Соус можна подавати після того, як він прохолоне.

Соус має кисло-солодкий та освіжаючий смак. Його можна подавати до відвареного, смаженого або запеченого м'яса. Смачного!


У нашому магазині Ви можете замовити готові натуральні ягідні соуси:

Соус натуральний з порічок та ягід брусниці

Соус натуральний з журавлини

Соус натуральний з порічок та гранатового соку

Соус натуральний з брусниці


Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.