ТОП-7 найкращих соусів для бургера
Бургери знову в моді. Пройшла пора фастфуду, і котлети в хрустких булках стали справжнім трендом, а часом і витвором мистецтва. Кухарі дивують розмірами і формою, додають в тісто натуральні барвники, придумують нестандартні начинки. Смак по-справжньому гарного бургера залежить не лише від соковитості котлети і правильно приготованої булочки, а й значною мірою від апетитної начинки. Соуси для домашніх бургерів не вимагають тривалого приготування і підкоряться навіть кулінарові-початківцю. А соковиті і ніжні бургери не змусять себе довго чекати!
Як приготувати ідеальний соус для бургера і чи існує альтернатива цьому топінгу - в сьогоднішньому матеріалі.
Соус «Jack Daniel's»
Час приготування: 1 година 15 хвилинПрекрасне рішення для класичного яловичого бургера. Добре поєднується також з куркою і свининою.
Інгредієнти:
- консервований ананас - 2 ст. л.
- вода - 200 мл
- оливкова олія - 2 ст. л.
- коричневий цукор - 18 ст. л.
- лимон - 0.5 шт.
- соус теріякі - 4 ст. л.
- віскі Jack Daniel's - 60 мл
- сік ананасовий - 200 мл
- соєвий соус - 3 ст. л.
- часник - 3 зубчики
- цибуля - 0.5 шт
- Налийте воду, ананасовий сік, соєвий соус, оливкову олію і соус теріякі в сотейник. Додайте сік половинки лимона і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, постійно перемішуючи. Додайте наступний важливий інгредієнт - цукор. Поставте суміш на максимальний вогонь, ретельно перемішуючи. Як побачите, що йде піна, увімкніть середній вогонь і чекайте 40-50 хвилин, поки зайва рідина випарується.
- Тим часом подрібніть шматочки ананаса, половинку червоної ріпчастої цибулі і 3 зубчики часнику. Покладіть всі нарізані інгредієнти в сотейник. Залишається додати віскі і 2-3 дрібки чилі. Не забувайте весь час ретельно помішувати суміш. У підсумку вона увариться практично наполовину. Завершальний штрих - процідити соус.
Соус теріякі
Ідеальний компонент для яловичини, свинини і птиці.
Інгредієнти:
- соєвий соус - 200 мл
- саке - 200 мл
- мірін - 200 мл
- тростинний цукор - 2 ст. л.
- Налийте в сотейник соєвий соус, додайте цукор, розмішайте і поставте на плиту. Потім додайте саке і мірін і доведіть соус до кипіння.
- Зменшіть вогонь і готуйте впродовж декількох хвилин. У той момент, коли соус набуде глянцевого блиску, зніміть його з плити. Остудіть.
Соус Ранч
Ідеально підходить для бургерної котлети з яловичини, свинини і курки.
Порції: 350 мл.
Інгредієнти:
- 120 мл мигдального молока
- 1.5 ч. л. лимонного соку
- 230 мл майонезу
- 1/2 ч. л. сушеного кропу
- 3 ст. л. дрібно нарізаної свіжої петрушки
- дрібка меленого чорного перцю
- дрібка солі
- ¼ ч. л. сушеного часнику в порошку
- ¼ ч. л. сушеної цибулі в порошку
- Змішайте мигдальне молоко з лимонним соком і дайте постояти 10 хвилин.
- Додайте майонез, трави, спеції і сіль і ретельно перемішайте суміш віночком. Перекладіть готовий соус для бургера в контейнер, закрийте кришкою і приберіть в холодильник.
Рецепт соусу гуакамоле для соковитого бургера
Добре поєднується з м'ясом птиці, наприклад, курячим, і нежирною яловичиною.
Порції: 4
Інгредієнти:
- авокадо - 2 шт.
- цибуля - 1 шт.
- часник - 1 зубчик
- сік лайма - 1 шт.
- перець чилі - ½ стручка
- томати - 2 шт.
- петрушка - 10 г
- кінза - 10 г
- Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточку, ложкою виберіть м'якоть в миску.
- Налийте трохи соку лайма, додайте дрібно нарізаний часник, перець чилі, цибулю, нарізаний томат, кінзу і все добре перемішайте.
- Краще готувати гуакамоле, перетираючи всі інгредієнти вручну в ступці: так соус виходить ароматнішим.
Смачний соус блю чіз для вашого ідеального бургера
Добре розкриває смакові властивості курячих крилець барбекю. Не менш прекрасний соус блю чіз і в складі чізбургера.
Порції: 4
Інгредієнти:
- 100 г блакитного сиру
- 1-2 ст. л. білого сухого вина
- 200 мл вершків (20%)
- мелений мускатний горіх
- На невеликому вогні в сотейнику доведіть до кипіння жирні вершки.
- Після закипання вершки потрібно поварити максимум 5 хвилин. Не забувайте постійно помішувати, щоб вони не пригоріли.
- Половину нарізаного на шматочки сиру закиньте в вершки, ретельно помішуючи.
- Додайте дрібку мускатного горіха, який надасть пікантності соусу.
- Коли сир повністю розчиниться, додайте наступний інгредієнт - біле вино.
- Після цього суміш потрібно варити ще 3-4 хвилини. Наостанок додайте залишки сиру і помішуйте до повного його розчинення.
- Перелийте в ємність і помістіть в холодильник мінімум на 6 годин.
Йогуртовий соус для курячого бургера
Для соусу промити свіже листя петрушки, базиліка і м'яти за смаком, обсушити паперовим рушником і дуже дрібно порубати або подрібнити в блендері. Додати отриману суміш, сіль і оливкову олію (30 мл) в охолоджений натуральний йогурт (300 мл) і ретельно перемішати.
Домашній кетчуп
Інгредієнти:
- 0.5 кг томатів
- 1 маленьке яблуко
- 1 маленька цибулина
- Пропустіть томати через сокодавку. Альтернативний шлях - подрібнити томати, трохи проварити в каструлі і протерти через сито.
- Очистіть цибулю від шкірки і дрібно наріжте. Очищене від шкірки яблуко натріть через дрібну тертку.
- З'єднайте інгредієнти в каструлі і поставте її на середній вогонь. Додайте ¼ столової ложки солі, 30 г цукру-піску, дрібку меленої кориці і чорного перцю.
- Перемішайте і варіть кетчуп впродовж 1.5 годин. За 5 хвилин до кінця приготування кетчупу додайте ¼ ст. л. 9% оцту. Домашній кетчуп розлийте в банки.
Гідна альтернатива соусів - томатний конфітюр
Час приготування: 14 годинПорції: 1 л
Такий конфітюр прекрасно підійде і до бургерів, і до м'яса на грилі.
Приготування:
- Зробити на кожному томаті хрестоподібний надріз, викласти в каструлю і залити окропом, дати постояти близько 1 хвилини і перекласти в холодну воду. Зняти з томатів шкірку і дрібно нарізати.
- Помістити томати у велику каструлю з товстим дном і варити впродовж 30 хвилин до википання рідини, періодично помішуючи дерев'яною ложкою. Додати цукор або мед, яблучний оцет, лимонний сік, дрібно нарізаний часник, ретельно перемішати, довести до кипіння. Необхідно відрегулювати вогонь таким чином, щоб вміст кипів постійно, але не сильно. Варити томати впродовж 40 хвилин, не забуваючи помішувати. Остудити і залишити на 12 годин.
- Додати до суміші томатів сухі трави, поставити каструлю на вогонь і варити ще 20-30 хвилин. Зняти готовий конфітюр з вогню, остудити і перекласти в стерилізовані банки. Зберігати в холодильнику.
Також, Ви можете замовити смачні бургери в магазинах М’ясторія або на нашому сайті